Annesi şiddete kurban giden genç kadın: Annem her türlü işkenceyi yaşamıştı

İzmir'in Gümüldür beldesindeki bir pansiyonda geçtiğimiz 24 Ağustos'ta kocası tarafından 8 bıçak darbesiyle öldürülen Yeşim...

İzmir'in Gümüldür beldesindeki bir pansiyonda geçtiğimiz 24 Ağustos'ta kocası tarafından 8 bıçak darbesiyle öldürülen Yeşim Baytar'ın kızı Ezgi Sezer (20) ve annesi Songül Omurca (56), yaşadıkları acıyı bir türlü unutamıyor.
İzmir'de yaşayan 5 çocuk annesi Yeşim Baytar (35), 21 yıllık eşi H.B. (40) tarafından Gülümdür'de akrabalarıyla birlikte tatil yaptığı pansiyonda öldürülmüştü. Yeşim Baytar'ın kızı Ezgi Sezer ve annesi Songül Omurca, kadına yönelik şiddetin artık durmasını istiyor.
Müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan babası H.B.'nin, annesini öldürmeden önce yıllarca annesine ve kendisine birçok kez şiddet uyguladığını söyleyen Ezgi Sezer, yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığını belirtiyor. Babasının, gözleri önünde annesine her türlü işkenceyi yaptığını aktaran Ezgi Sezer, "Sonra da polise gitmememiz için bizi tehdit ederdi. Annemin sonu da ölüm oldu." dedi.
Evli kadınların kocalarından çekindikleri için polise başvurmaktan korktuğunun altını çizen öldürülen Yeşim Baytar'ın annesi Songül Omurca da, yaşanan şiddet olayları nedeniyle genç kızların evlenmekten korkar hale geldiklerini söyledi. Omurca, "Karısını öldüren her erkek namusum için yaptım diyor. Ölen kadınların hepsi mi namussuz? Böyle söyleyerek insanlara iftira atıyorlar. İftiralarla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Ama kendilerini kurtaramazlar. Ne olur artık bu cinayetler son bulsun." diye konuştu.
11 yaşından beri annesinin babası tarafından defalarca dövüldüğüne şahit olan kızı Ezgi Sezer yaşadığı acıları bir türlü unutamıyor. Annesinin, birkaç kez sürekli evde şiddet gördüğü için evden kaçtığını ve sığınma evine yerleştiğini söyleyen Ezgi Sezer, "Babam, her seferinde barışma teklifinde bulunarak annemi sığınma evinden alırdı. Küçük yaşlarda aile içi şiddetle tanıştım. Babam işsizdi. Annem, apartmanlarda merdivenleri temizleyerek bizleri büyüttü. Babam, annemin sırtına ütü basardı. Olur olmaz şeylere sinirlenip, annemin kafasını duvarlara vururdu. Bir keresinde jiletle adını annemin sırtına kazıdı. Doktora ya da polise gitmeyelim diye de hem beni, hem de annemi ölümle tehdit edip dövdü." diye o günleri anlattı. Ezgi Sezer, evde gördüğü şiddetten kurtulmak için küçük yaşta sevdiği kişiyle evlendiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

"KIZIMA İFTİRA ATTI"
Koca şiddeti nedeniyle öldürülen Yeşim Baytar'ın annesi Songül Omurca, kızının dini bütün ve beş vakit namazında bir insan olduğunu söyledi. Omurca, şunları söyledi: "Eşinden dayak yemesine rağmen hep çocukları için kocasının dayaklarına katlandı. Biz hata yaptık başkaları yapmasın. Damadımı defalarca uyardım, ancak bizi hiç dinlemedi. Her gün televizyon ve gazetelerde kadınların cinayete kurban gittiğini görüyorum. Hepsi de eşim beni aldattı diye öldürdüm diyor, iftira atıp yalan söylüyorlar. Ölen kadınların hepsi namussuz mu? Evladım çocukları için sesini çıkarmadı ancak bedelini canı ile ödedi. Lütfen şiddet gören kadınlar artık seslerini yükseltsin. Biz yandık başka ocaklar yanmasın. Aile içi şiddet olayları bir son bulsun ve eşini döven kocalara en ağır cezalar verilsin.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz