Annesi Tarafından Terk Edilen Bebeğe Devlet Sahip Çıktı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde annesi tarafından terk edilen 6 günlük bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde annesi tarafından terk edilen 6 günlük bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Bebeğin 1 hafta içerisinde evlatlık olarak verileceği belirtildi.

Ereğli’de 17 Nisan günü Devlet Hastanesi'nde doğum yapan ve ismi açıklanmayan bir kadın, 2 gün sonra "Bakkala gidip bir şey alıp geleceğim" diyerek hastaneden ayrıldı. Kadının bir daha geri dönmemesi üzerine 6 günlük olan ve terk edilen bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

17 Nisan’da normal doğum ile 3 kilogram ağırlığında dünyaya gelen ve annesi terk ettikten sonra yeni doğan servisi hemşireleri tarafından bakılan bebeğe 'Özsoy' ismi verildi. Olaydan hemen sonra durum polise bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nejdet Kocaman, Özsoy isimli bebeğin Çaycuma Çocukevi'ne yerleştirildiğini ve bir hafta içerisinde evlatlık verileceğini kaydetti.

Öte yandan Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaşanan son olayın, bir ayda anne ve babası tarafından bırakılan ikinci bebek olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: