Annesinden Kalan Çeyizi, Uşak Kent Tarihi Müzesi’ne Bağışladı

Uşak’ta yakında açılacak olan Kent Tarihi Müzesi’ne bağışçı ilgisi günden güne artıyor. Uşak Kent Tarihi...

Uşak’ta yakında açılacak olan Kent Tarihi Müzesi’ne bağışçı ilgisi günden güne artıyor. Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin envanter anlamında örnek müzelerden birisi olmasını hedefleyen belediye bir yandan bağışçılara ulaşıyor, diğer yandan müzeye ilgiyi arttırmak için başka illerden gelen örnek müzelerin eserlerini sergiliyor.

Çalışmalar sonucunda duyarlı Uşak halkı ise bağışlara başladı. Bu konuda örnek bağışlardan birisi de Nurten Düzel isimli vatandaştan geldi. Düzel annesinden kendisine kalan 65 parça çeyizlik eşyayı müzeye bağışladı. Bağışlanan eserler ise incelendikten sonra müzede sergilenmesine karar verildi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, duyarlı vatandaşların ilgisi ile müzenin önemli hale gelmesinde adımların atıldığını kaydetti. Bu kapsamda bağışçı Elif Nurten Düzel’in de güzel bir işe imza attığını dile getiren Başkan Erdoğan, "Bağışçımız annesi Elif Okan’dan kendisine yadigar kalan birçok eseri müzemize bağışlayarak kent kültürünü yaşatma adına önemli bir iş yapmıştır. Bağışlanan çeyizlik eşyalar ilimizin evlenmedeki örf ve adetlerine ışık tutmaktadır. Bu vesile ile yeni nesil geçmiş kuşakların nasıl evlendiğini geleceğe taşıma imkanına kavuşmuştur." dedi.

Reklam
Reklam

Bağışların devam etmesi gerektiğini hatırlatan Erdoğan, eşya çeşitliliği ile zengin bir envanterin oluşmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Vatandaşların evlerinde önemsemediği eski eşyaların kendileri için çok önemli olabileceğine dikkat çeken Erdoğan, "Her eşyayı titizlik ile inceleyip geleceğe ışık tutması açısından değerlendiriyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın destekleri de bizler için şüphesiz çok önemlidir. Desteklerin devamını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan köylerden de destek gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

"VATANDAŞIMIZ ÖRNEK BAĞIŞTA BULUNDU"

Annesinden kalan hatıraları bağışlayan Elif Nurten Düzel’in hareketinin taktire şayan olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Müzemize böyle bir bağış yapılması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Belediye olarak kent tarihi müzesinin en iyi noktalara gelmesi için çaba veriyoruz. Bu bağlamda duyarlı vatandaşlarımıza daha büyük görevler düşmektedir. Duyarlı davranış gösteren Elif Nurten Düzel bu bakımdan örnek teşkil etmelidir. Kendisinin bize bağışladığı eserler arasında annesinden kalan sandalyeden kahve değirmenlerine, camdan yapılmış çay ve kahve takımlarından oyalı yazmalara kadar birçok eşya vardır. Bu eşyalar dönemin düğünlerinde Uşak’ta neler yapıldığını, örf ve adetlerimizi göstermektedir. Bize verilen bu eşyalar ile gelecek nesil geçmişini daha iyi bilecektir. Biz belediye olarak müzemizin eşya ve eser envanterinin daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle halkımızın da desteğinin devam etmesini bekliyoruz. Eşya toplama ile ilgili olarak çalışmalarımız devam edecektir. Köylerden de bu bakımdan isteklerimiz oluyor. Köyde yaşayan hemşerilerimiz evlerinde bulunan eski eşyaları belediyemize getirmelidir. Müzemiz duyarlı vatandaşlarımızın desteği ile daha iyi noktalara gelecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: