Annesini rehin aldı

İSTANBUL (İHA) - Kadıköy'de akli dengesi bozuk bir şahıs birlikte yaşadığı annesini rehin aldı. Polisin kapı arkasından ikna çabası sonuç vermeyince iki polis yan balkondan olayın olduğu eve geçerek şahsı gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, Erenköy Ethem Efendi Caddesi Gözenç Sokak üzerinde bulunan Parmaksız Apartmanı Numara 7'de meydana gelen olayda, 55 yaşındaki Ali Ersin Bilir, akşam saatlerinde, birlikte yaşadığı annesi Sebahat Bilir'e yüksek sesle bağırmaya başladı. Bağırma seslerine duyan komşular ne olduğunu sormak için Bilir Ailesi'nin kapısını çaldılar ancak içeride annesi ile birlikte olan Ersin Bilir kapıyı kilitlediğini ve açmayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri önce kapı arkasından Bilir'i ikna etmeye çalıştı ancak uzun süren çabalar sonuç vermeyince 2 polis memuru 3. katta olan daireye balkondan balkona geçerek girmeye çalıştı. Polis memurları, öncelikle yan balkona çıktı. Polisler daha sonra Bilir Ailesi'nin oturduğu evin balkonuna atladı. İçeriye giren polis ekipleri Ali Ersin Bilir'i etkisiz hale getirerek dışarıya çıkarmayı başardı. Bilir ise olumsuz herhangi bir şey yapmadığını ifade ederek, kendisini dışarıya çıkarmaya çalışan polislere tepki gösterdi. Akli dengesi bozuk olan Bilir'in, geçtiğimiz aylarda da yine buna benzer bir olay yaptığı ve bir polis memurunu bıçakla yaraladığı öğrenildi. Bilir, ambulansla Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

Öz oğlu tarafından rehin alınan anne Sebahat Bilir, oğlunun bu durumunu 37 yıldır çektiğini, artık bıktığını söyledi. Şaşkınlık yaşayan anne, olaydan bir gün önce de Ersin Bilir'in evdeki bütün ampulleri sökerek mum yaktığını ve elinde ateşle dolaştığını söyledi.

Reklam
Reklam