Annesini TV programı yüzünden vurdu

ELAZIĞ - İSTANBUL (İHA) - Elazığ'da 14 yaşındaki bir ilköğretim okulu öğrencisi, bir ulusal TV kanalında yayınlanan kadın programına katılan annesini, ailesini rezil ettiği gerekçesiyle silahla vurarak ağır yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ merkeze bağlı Kuyulu İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi R.I. (R. Işık-14), annesi B.I.'ya (Birgül Işık-32) kendilerini rezil ettiği gerekçesiyle kurşun yağdırdı. İstanbul'da ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan kadın programına katıldıktan sonra Elazığ'a dönen B.I.'yı, şehirlerarası otobüs terminalinin karşısındaki minibüs durağında bekleyen R.I., bir süre annesiyle tartıştı. R.I., babasına ait ruhsatsız tabancayla 5 el ateş ederek annesini ağır yaraladı. 1'i kız, 4 çocuk sahibi olan B.I., Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'nde ameliyata alındı.

Reklam
Reklam

Bu arada, R.I.'nın, babası M.I.'nın (Mehmet Işık) kendisine, "Annen televizyona çıktı, bizi rezil etti" dediğini söylediği öğrenildi. Olaydan sonra M.I.'nın gözaltına alındığı, R.I.'nın ise Elazığ Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, hayatta kalma mücadelesi veren B.I.'nın, katıldığı TV programında, "Çok yıprandım. Dayak yedim ama katlandım. Baktım yine de olmuyor. Beni sinir hastası etti. 20 sene fakirliğine ve herşeyine katlandım. Artık dönemem. Dönseydim zaten kaçmazdım. O da beni bundan sonra kabul etmez. Çocuklarıma ben bakıyorum. Annemle beni görüştürmüyor. Annemi 1 senedir görmüyorum. Zaten annem de beni kabul etmiyor. Geçen sene gittim. Annem üzerime kapıyı kapattı. Kocamdan korkuyorum, bana 'seni öldüreceğim' diyor" dediği belirlendi.