Annesinin Eski Gelinliğini Tamamen Yeniye Dönüştüren Gelin

Düğününüze asla giymeyeceğiniz gelinlikler arasında ilk aklınıza gelen annenizin 70’ler veya 80’lerden kalma gelinliği mi? Süper çünkü bu işi başaran Allie Ware’in de düşündüğü aynen buydu.

Beraber izledikleri annelerin eski gelinliklerini modern hale dönüştüren bir T.V. şovundan esinlenerek bir gün Ware’in annesi ona ‘sende böyle bir şey yapsan çok sevinirdim’ deyince Ware’in ilk tepkisi kesinlikle Hayır’dı. Ware’in söylediğine göre sonrasında gelinliğini seçtikten sonra bir anda aklına ‘belki olabilir’ fikri düşünce hemen anneannesinin evinden bir anlamda annesinin eski gelinliğini çalıp terzisine götürdü. Terziyi bu 1986’dan kalma gelinlikle başbaşa bıraktıktan sadece iki hafta sonra yepyeni bir gelinliğe sahipti.

Reklam
Reklam

Terzi elbisenin kollarını ve arkasında ki kurdeleyi çıkarıp eteğin dışa bakan tarafındaki saten kumaş eskidiği için onu da iç yüz etti. Ware annesinden bu durumu 22 Ekim’deki düğün tarihine kadar sakladı ve düğün günü annesini iki farklı sürprizle karşıladı. Birincisi buketinin sapına sarılı olan eski gelinliğin kumaşı, ikincisiyse giymekte olduğu eski gelinliğin yenilenmiş hali. Söylediğine göre ikisi de göz yaşlarına boğuldu. Ware düğün gününde annesinin bir parçasını taşıyor olduğunu çok özel bulduğunu ve gelecekte aileden bir başkasının da giymesini umduğunu söylüyor.

Bunun üzerine belki siz de kendiniz için aynı şeyi düşünebilirsiniz. Buyurun birkaç tüyo:

En önemli olan kumaş
Eğer elbisenin kumaşını beğenmiyorsanız o zaman kesinlikle böyle bir atılımda bulunamazsınız. Çoğu problem çözülebilirken elbisenin ana kumaşı bunlardan biri değil.

Kumaş çürüdüyse pek bir şey yapamazsanız
Eğer elbisenin dikiş yerlerine herhangi bir baskı uygulandığında kumaş veya iplik kırılıyorsa elbiseyi kullanamazsınız. Ama eğer mesela sadece ilk dansınıza kısa bir süreliğine giyme gibi bir şeye varsanız kumaşın eskiliğine göre bu ayarlanabilir.

Reklam
Reklam

Siz ve annenizin gönlü elbiseyi kesmeye dayanır mı?
Bazı elbiseler dikişlerinde hiç oynama yapmadan yenilenebilir. Ama eğer elbisenin belini veya eteğinin şeklini değiştirmek istiyorsanız o zaman terzi makası çıkarıp ciddi kesimler yapmak zorunda kalacaktır. Bazen bu anneler için biraz zor bir durum olabilir, sonuçta onlar için büyük bir hatıra taşıyan bir parça.

Şöyle bir duruma da rastlayabilirsiniz: elbiseye yapmak istediğiniz değişiklikleri anneniz beğenmeyebilir ve elbisenin ilk sahibi olduğu için elbise sizin için yenileniyor olsa da hala kendisininmiş gibi hissedebilir. Böyle durumlarda tansiyonlar yükselebilir.

Kollar, kurdeleler ve inciler kesip atılan ilk şeyler
Sadece bunları kesip atarak bile elbiseyi otuz gençleştirmiş olursunuz.

Danteli tutabilirsiniz
Özellikle Venedik danteli hayli dayanıklı olduğu için büyük ihtimalle danteli atmanıza gerek kalmayacaktır. Hatta dantelleri söküp elbisenin farklı yerlerine bile yerleştirebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Eski bir elbisede oynamalar yapmak yeni bir elbisede yapmaktan daha ucuzdur
Eski gelinliklerde iç astarı bulunmadığı için aslında üstünde oynama yapması uzun bir zaman almıyor. Yeni gelinliklerin tamamı iç astarla kaplı olduğu için önce dışında oynamalar yapıldıktan sonra bir de astarında aynı şeyi yapmak gerekiyor. Yani sanki iki elbise yapmış gibi oluyorsunuz.

Özellikle eski bir elbiseyi yenilemek daha masrafsız olduğundan belki sizde böyle bir şeyi düşünebilirsiniz. Hem sadece teki bulunan bir gelinlik giymiş olursunuz hem de annenizi gururlandırabilirsiniz.