Anonymous Türkiye'de çok sayıdaki bilgisayarın kontrolünü ele geçirdi

Anonymous, Türkiye'de '.tr' uzantılı sitelere saldırmayı sürdürüyor. Türkiye'de de çok sayıda bilgisayarı kontrolüne alan Anonymous, başta bankalar olmak üzere çeşitli sektörlere saldırıyor.

Ülkemizde 14 Aralık'tan bu yana yoğun bir şekilde devam eden ve binlerce siteyi hedef alan saldırıların arkasından Anonymous adlı hacker grubu çıktı. Genellikle siyasi olaylara karşı tutumları ve devlet teşkilatlarına ait olan web sitelerine yaptıkları siber saldırılarla bilinen hactivist grup Anonymous, binlerce ".tr" uzantılı siteyi hedef alan saldırıların sorumluluğunu üstlendi. Hactivist grup saldırıların gerekçesi olarak ise Rusya'nın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi hedef alan, IŞİD petrolü hakkındaki suçlamaları gösterdi. Anonymous, 40 bine yakın web sitesine siber saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Daha önce IŞİD'e siber savaş ilan eden ve bu anlamda hamlelerde bulunan grup, geçtiğimiz ay ise 'Türkiye'nin IŞİD'i desteklediğini' gerekçe göstermiş ve Türkiye'ye karşı #OpTurkey etiketiyle kampanya başlatmıştı. 19 Aralık tarihinde Anonymous tarafından yayınlanan videoda şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye petrol alarak ve savaşçıları tedavi ederek IŞİD’i destekliyor. Türkiye lideri Erdoğan’ın IŞİD’e daha fazla yardım etmesini kabul etmeyeceğiz. Türk hükümetine sesleniyoruz, IŞİD’i desteklemekten vazgeçmezseniz internetinize ve bankalarınıza saldırmaya devam edeceğiz ve hükümet sitelerinizi çökerteceğiz. Havalaanlarınızı, askeri kurumlarınızı ve özel kurumlarla devlet organlarınızı hedef alacağız. Banka altyapınızı yok edeceğiz. Bu deliliğe son verin. Kaderiniz elinizde."

Anonymous tarafından yapılan siber saldırılarda başta bankalar olmak üzere pek çok sektör hedef alınıyor. Bazı bankaların internet sitelerinden işlemler gerçekleştirilemiyor. Şu ana kadar birçok web sitesinin fişini çekmeyi başaran Anonymous'un saldırılarının arkasında ise 'DDoS' (Denial of service attack) taktiği bulunuyor. Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Can'ın haberine göre Anonymous hem yurt içinden hem de yurt dışından saldırılarda bulunuyor. Daha önce Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından yapılan soruşturmada Anonymous'un Türkiye'deki bazı bilgisayarlara yazılım yüklediği ortaya çıkmıştı.Soruşturmaya göre Türkiye'de yaklaşık 50 bin bilgisayar Anonymous'un kontrolünde ve bu bilgisayarlar yapılan siber saldırılarda etkin olarak kullanılıyor.

Reklam
Reklam

ANONYMOUS

Tüm dünyada faaliyet gösteren Anonymous, çeşitli siyasi olayları, genellikle devlet teşkilatlarına saldırarak protesto eden bir hactivist gruptur. Önceleri eğlence odaklı ve herhangi bir ad kullanmayan bir çevrimiçi topluluk tarafından kabul gören Anonymous, 2008 yılından itibaren, giderek işbirliği ile yapılan uluslararası internet saldırıları, önceden bildirilmiş protestolar ve genellikle sinema ve telif hakkıyla korunan diğer eserlerin ticaretini yapan firmaların korsan yayın karşıtı kampayanlarına karşı diğer eylemler ile anılır hale geldi.

CNN tarafından uluslararası arenadaki gücü göz önüne alındığında Anonymous'tan WikiLeaks'in üç büyük halefinden biri olarak bahsetmektedir. Grubun kendileri hakkında yaptığı kamuoyunca en çok bilinen tanım; "Biz Anonymous'uz. Orduyuz. Affetmeyiz. Unutmayız. Bizi bekleyin."