ANSİAD Kent Sorunlarının Çözümü Için 'bizde Varız' Dedi

Ali Eroğlu başkanlığındaki Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Antalya Valisi Dr.Ahmet Altıparmak,...

Ali Eroğlu başkanlığındaki Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Antalya Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret ederek kentin sorunlarının çözümünde işbirliği önerdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Altıparmak, şehrin sorunlarını ve ihtiyaçlarını gidermek için sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) birlikte hareket etmek gerektiğini ifade ederek, STK’ların şehrin mimarisi, estetiği gibi konularda daha etkin davranarak Antalya’ya sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı ziyaret eden ANSİAD heyeti, derneğin misyonu ve vizyonu çerçevesinde sosyal projeler üreteceklerini dile getirdi. Başkan Akaydın ise seçim kampanyasında ilan ettiği dört vizyon projesi olduğunu hatırlatarak, “Bu projeler Antalya için girişimcilik ruhu ve farkındalık yaratmayı amaçladı. Birincisi Alternatif enerji, yani, güneş enerjisinin değerlendirilmesi konusunda çok yol aldık. İkincisi Üniversite kenti konusunda İstanbul'daki iki özel üniversiteye yer vermeyi düşünüyoruz. Belediye olarak bu yerlerden biri, inşaatı yarım kalan hizmet binası olabilir. Üçüncüsü Sağlık Turizminin gelişmesi konusunda da olumlu çalışmalar var. Bakanlık da konuya el attı. Dördüncü projemiz olan 3. yaş grubu turizmi de turizmdeki çeşitlilik açısından büyük önem taşıyor. Bu konuda çalışmalarımız var.” dedi.
Heyet son olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti. ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Antalya’nın en az 8-10 üniversitesi olan ‘Üniversiteler Şehri’ olması ile ilgili isteklerinin gerçekleşemeyecek bir hedef olmadığını, bunun için çalışacaklarını söyledi. Rektör Kurtcephe ise üniversite-sanayi işbirliğinde daha aktif olmak için bir birim kurduklarını, hazırlanan projenin en kısa zamanda paylaşılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz