Ansiad Ödülleri Sahibini Buldu

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), 23. kuruluş yıldönümünü kutladığı baloda ‘Yılın Medya Ödülleri’, ‘Yılın...

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), 23. kuruluş yıldönümünü kutladığı baloda ‘Yılın Medya Ödülleri’, ‘Yılın Başarılı Adamı’ ve ‘Yılın Kültür ve Sanat Ödülleri’ni sahiplerine verdi.

ANSİAD 23. kuruluş yıldönümü balosu Antalya Ramada Otel'de yapıldı. Birçok davetlinin katıldığı baloda üç dalda belirlenmiş ödüller sahiplerini buldu. Balonun açılış konuşmasını yapan eski ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Civan, iki yıl ANSİAD’ı en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettiklerini ifade etti. ANSİAD olarak derneği yenilemeye, genç nüfusa yol açmaya, vizyon değiştirmeye çaba harcadıklarını kaydeden Civan, şöyle konuştu: “ANSİAD’ın kurulduğu 1990 yılında Antalya’nın ihracatı 60 milyon dolardı, bugün 1 milyar 200 milyon dolar civarında. 1990 yılında yaş meyve sebze ihracatı 10-15 milyon dolardı, bu gün 500 milyon dolara yaklaştı. Organize Sanayi Bölgesinde bir avuç yerimiz vardı, bugün 200 civarında tadilat faaliyet gösteriyor. O zaman Antalya’da bir avuç iş adamı vardı, bugün Antalya’nın yüzlerce işadamı ulusal ve uluslararası sektörde çalışıyor.” Civan, ANSİAD’ın 23 yıllık bir süre içerisinde sanayici işadamlarının vizyonunu geliştirdiğini, Antalya vizyonuna katkıda bulunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

ANSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu ise ANSİAD’ın kuruluş amacı ile ilgili bilgi vererek derneğin bölgenin ve ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak sanayici ve işadamlarının sorunlarına sahip çıkmak olduğunu söyledi. Yeni yönetim kurulu olarak bundan sonra da kuruluş ilke ve amaçları doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: “ANSİAD’ı etkin bir sivil toplum örgütü olarak geliştirmek için gayret edeceğimizi belirtmek istiyorum. ANSİAD medyatik bir kuruluş değildir. Vizyon geliştirmeğe ve sorunların çözümüne fikir katkısı yapmaya odaklanmış bir kuruluştur. Öğrenen ve öğreten bir örgüttür”

2012 yılındaki ekonomik sorunlara da değinen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2012 yılında ekonomimizdeki yavaşlama ve yaşadığımız sorunlar dünya ve Avrupa pazarlarının ve yabancı sermayenin önemini daha iyi anlaşılmasını sağladı. Bu yavaşlama sürecinden kurtulmak için Türkiye Asya ve Avrupa’daki yeni pazarlara kurumsal bir yapı içerisinde açılma çabaları hızlandırılmalıdır. Yükselen kredi notundan yararlanmak üzere yatırım ortamını iyileştirecek daha ileri adımlar atılmalıdır. 2012 yılında kredi ve ödemelerde önemli sıkıntılar yaşayanlar için acil bir destek programı başlatılmalı ve böylece iç pazarda da destek sağlanmalıdır. Katma değeri yüksek AR-GE ve inovasyona dayalı sektör odaklı stratejiler geliştirilmelidir.”

Reklam
Reklam

ÖDÜLLER

Konuşmaların ardından Yılın Medya Ödülleri, Yılın Başarılı Adamı ve Yılın Kültür ve Sanat Ödülleri verildi. ANSİAD’ın 02 Kasım 2011-02 Kasım 2012 tarihleri arasında Haber, İnceleme-Araştırma, Röportaj, Program (televizyon, radyo) dallarında yayınlanmış olan, Batı Akdeniz Bölgesinin ekonomik ve sosyal gelişimine doğrudan katkıda bulunan eserler yarışmasında NTV Antalya Sorumlusu Tanju İyidoğan ve NTV Antalya Muhabiri Sibel Atasoy’un “Hollanda’da Türk Bahçesi” başlıklı çalışması “Haber” Dalında Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

İnceleme-araştırma dalındaki birincilik ödülü Dünya Gazetesi’nden Duygu Şahin Durmaz’ın “Sebze Meyve İhracatçısı Üretim İçin Mısır, Ürdün ve Fas’a Gidiyor” başlıklı çalışmasına verildi.

2011 yılında başlamak üzere ekonomi dalında başarılı çalışmalara imza atmış Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de ‘ANSİAD Özel Ödülü’nü aldı. Yılın Kültür ve Sanat Ödülleri fotoğraf sanatındaki başarılı çalışmaları ve Kepez Bölgesi’ndeki kültür sanat faaliyetlerinin yapılabilmesi için kısa dönemde yaptığı yatırımlar, bölgedeki tarihi sarnıçların onarım ve bakımını yapması nedeniyle Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye verildi.

Reklam
Reklam

ANSİAD’ın geleneksel olarak düzenlediği bu yıl 18’incisini takdim ettiği ‘Yılın Başarılı İşadamı Ödülünü ise ANSİAD üyesi Hakan Külahçı aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz