ANSİAD, Olağan Toplantısı Yapıldı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyelerinin katılımıyla 6'ncı Olağan Toplantı yapıldı.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyelerinin katılımıyla 6'ncı Olağan Toplantı yapıldı.

Hotel Su'da gerçekleştirilen ve toplantının açılışında üye iş yerlerinin tanıtımı yapıldı. Toplantıya İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melih Bulu, konuşmacı olarak katıldı.

Orhan Şenoğlu'nu oturum başkanlığını yaptığı toplantıda konuşan Bulu, "Türkiye Şehirlerinin Rekabetçiliğinin Analizi: Antalya Resmin Neresinde" konulu sunum yaptı.

Bulu, Antalya'nın erişilebilirlik sorunu olduğunu, denizi olmasına rağmen deniz ulaşımı olmamasının büyük eksiklik olduğunu belirterek, "Hızlısından vazgeçtim, tren yok. Limanla tren bağlantısı yok. Karayolu tek bir taraftan geliyor, doğusu sıkıntılı. Bunları çözemezseniz ileride daha çok sıkıntı yaşayacaksınız" dedi.

Reklam
Reklam

Bulu, 2007 yılında ilk defa şehirlerde yaşayanların sayısının kırsal kesimi geçtiğini, göçün yoğunlaşması ile şehirlerin hemen yanı başında metropollerin oluştuğuna dikkati çekerek, Türkiye'de bu oranın yüzde 80'e kadar ulaştığını, şehirlere göçü engellemek için yapılan bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını anlattı.

Sıralamada şehirler yukarıya çıktıkça ekonomik üretimlerinin arttığını, buna paralel daha fazla göç aldığını kaydeden Bulu, alt endekslerin ortalamasından elde edilen verilere göre Antalya'nın 11'inci sırada yer aldığını kaydetti.

Yaşam kalitesinin yüksek olduğu iller sıralamasında İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Antalya, Edirne, Bolu, Isparta, Kırıkkale, Bursa gibi illerin öne çıktığını bildiren Bulu, Antalya'nın eksiklerini tamamladığında daha üst sıralara çıkabileceğini ifade etti.

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, daha sonra da Bulu'ya toplantının anısına plaket verdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz