Antakya Belediye Başkanı Savaş:

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki içme suyu probleminin giderilmesi için üç aşamalı çözümün uygulamaya konulduğunu belirtti.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki içme suyu probleminin giderilmesi için üç aşamalı çözümün uygulamaya konulduğunu belirtti. Savaş, yazılı açıklamasında, içme suyu sorununun çözümü için ilk aşamada Harbiye İçme Suyu İsale Hattı'ndaki suyun çıkış kaynağına motopomp monte edileceğini, böylece kısa vadede suyun gelmesi konusunda bir rahatlama sağlanacağını kaydetti. Bu işlemin en geç 10 günde tamamlanacağını belirten Savaş, şu bilgileri verdi: "İkinci aşamada, geçmiş dönemlerde döşenip Harbiye Boğaziçi Otel ve güzergahta evlerin altında kalan içme suyu hattının 1,5 kilometrelik kısmı deplase edilerek yeni güzergahla su akışının sağlanması gerçekleştirilecek. Bu işlem gerçekleştiğinde, su eski seviyesine kavuşmuş olacak. Son aşamada ise Dursunlu ve Aşağıokçular beldeleri sınırlarından geçerek Sümerler Mahallesi'nden devam eden ve Bağrıyanık Su Deposuna dökülen, şu anda büyük kısmı evlerin ve bahçe mesafeleri altında kalan 5 kilometrelik isale hattının yeni güzergah boyunca deplase edilmesi sağlanacak." Savaş, hedeflerinin bilimsel veriler ışığında ve kalifiye teknik ekiple uygulamaya koydukları 3 aşamalı içme suyu çözüm formülünü sürdüreceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: