Antakya Belediye Başkanı Savaş'a Ziyaret

 Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Yönetimi 2.Başkanı Sedat İnanç ve yönetim kurulu üyeleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ziyarette bulundular.

Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Yönetimi 2.Başkanı Sedat İnanç ve yönetim kurulu üyeleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ziyarette bulundular. İnanç, ziyarette yaptığı konuşmada, Hatay’ın sevgi ve kardeşlik konusunda dünyaya örnek gösterilen bir yer olduğunu, kentin tarih boyunca zor durumda kalan birçok topluluğu misafir ettiğini ve dünya gastronomisine kendi kültür yemekleri ile çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. UNESCO bünyesinde Antakya’nın gastronomi kentler arasında aday olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İnanç, bu konuda dernek olarak sürece katkı vermeye ve destek olmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Savaş da zengin ve tarihi geçmişe sahip olan Antakya mutfağını dünya ya tanıtmak amacıyla 2 yıl önce UNESCO'ya gastronomi şehri olma adına başvuru yaptıklarını ve aday adaylık sürecinden adaylık konumuna alındığını kaydetti. Gastronomi şehri adayı olarak halk, çevre sağlığı, hijyen ve temizliğe önem veren işyerleri ve restaurantlar için Beyaz Bayrak uygulaması başlattıklarının altını çizen Savaş, tüm bu hazırlıkların Antakya'nın ilerleyen süreçte gastronomi şehri olduğunda kentte gelen yerli ve yabancı turistlere çağdaş ve modern bir hizmet sunmak istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: