Antakya Belediye Başkanı Savaş'a Ziyaret

 Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Hatay Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Hatay Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti. Şube Başkanı Abdullah Öğünç, ziyarette Başkan Savaş'a "Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı'" projeleri hakkında bilgi verdi. Hatay'ın çeşitli konulardan dolayı dünyanın merkezi konumunda olduğunu ifade eden Öğünç, şöyle devam etti: "Bir çok zenginliğe sahip olan kentimizi marka şehir yapmak için bir proje hazırlamaya karar verdik. Projeyi uygulamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü Antakya Şube Müdürlüğü hemen kolları sıvadı ve 2014 bütçesine tahsisat koydu. Yapılacak iş Belen'de kuş gözlem temalı tabiat parkı kurmak. Bunun fizibilite projesini TTKD Hatay Şubesi hazırlayacak. Uygulamayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü Antakya Şube Müdürlüğü yapacak. Projede 20 bilim insanı çalışacak ve işler tam olarak bittiğinde Hatay doğa turizminin merkezi olacak" Savaş da yapılan bu çalışmalardan dolayı dernek yönetim kurulu üyelerini ve ekibi tebrik etti. Projeye sıcak baktığını ve maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Savaş, hizmet süreleri içinde kuş türleri ve yaşam alanlarına ilişkin bilimsel yayınlara destek verdiklerini de kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: