Antakya ve Bursa Belediyeleri ortak projelere imza atacak

Antakya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekânların restorasyonlarını ortak yürütülen proje ile gerçekleştirecek.<br/>Beraberindeki heyet...

Antakya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekânların restorasyonlarını ortak yürütülen proje ile gerçekleştirecek.
Beraberindeki heyet ile Antakya’ya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş tarafından misafir edildi.
Ziyarette Antakya Belediye Başkanı Başkan Savaş, Bursa ve Antakya şehirlerinde tarih fışkırdığını ifade ederek, “Biri Osmanlı'nın önemli başkentlerinden biri, bir tanesi de 7 bin 500 yıllık bilinen geçmişi ve önemli bir misyonu olan tarih, kültür, medeniyet birikimi üst seviyelerde Ortadoğu’nun tam ortasında olan şehirdir. Kentimizi geleceğe taşımada birlikte ortak tavır ve hareketle uğraş vermekteyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi sokak iyileştirmelerinde bu kadar yıllık tecrübelerini bizimle paylaşma imkanı buldular. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve yardımlardan dolayı Başkan Recep Altepe ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum.” dedi.
Ziyarette Başkan Savaş, Başkan Altepe’ye üzerinde Antakya’nın simgeleri olan çan- ezan-hazan’ın yer aldığı plaket ile yöreye ait çeşitli hediyeler sundu. Konuk Belediye Başkanı Recep Altepe ise Başkan Savaş’a üzerinde Bursa’nın ünlü Yeşil Türbesi’nin simgesi bulunan plaket sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz