Antakya'da 'Gezi Parkı' protestoları

Antakya'da, 3 Haziran gecesi gerçekleştirilen protesto gösterilerinde başından aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in cenazesinin ardından protesto gösterileri artarak devam etti.

Armutlu Mahallesi'nde toplanan gruba polisin müdahalesi gecikmedi. Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilen grup, mahalle içerisinde 2 sivil polisi darp etti. Polislerin durumlarının iyi olduğu ve vücutlarında kırıklar bulunduğu öğrenildi. Cenazeye katılanların arasından ayrılan grup Armutlu Mahallesi'ne yöneldi. Burada barikat kuran grupla polis arasında saatlerce pazarlık yapıldı. Polisin mahalle girişinden ayrılması halinde dağılacakları yönünde bilgi veren grup, araya giren STK temsilcileri tarafından da ikna edilemedi.

Reklam
Reklam

Eylemciler mahalle girişine kurdukları barikattan polise bilye ve taş atmayı sürdürdü. İlerleyen saatlerde gerginlik tırmandı. Polisle eylemci grup arasında set kuran jandarma robocoplarının aradan çekilmesi ile eylemci grup polise havai fişeklerle saldırdı. Saat 22.30 itibari ile polis, eylemci gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Halen eylemci grup polisle çatışmayı sürdürüyor.

(CİHAN)

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: