Antakya'da kuduz karantinası

HATAY (İHA) - Antakya'nın Çekmece Beldesi, bir kedinin ısırdığı ineğin ölmesi üzerine kuduz teşhisiyle karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antakya'ya bağlı Çekmece Beldesi Güzelyayla Mahallesi'nde ölen bir ineğe kuduz teşhisi konuldu. Ölen ineğin bir kedi tarafından ısırıldığı ve kuduz hastalığına yakalandığı belirtilirken, başka vakalarında oluşmaması için İl Tarım Müdürlüğü tarafından bölgede karantina uygulaması başlatıldı. Çekmece Belediyesi Veterineri Ayfer Eraslan, beldede kuduz vakası görüldüğünü belirterek, "Vatandaşın müracaatı sayesinde bu durum ortaya çıktı. Bir kedi ineği ısırmış, ineğin ölümüyle kuduz hastalığı ortaya çıktı. Beldemizde başka bir vakaya rastlanılmadı. 6 ay boyunca karantina uygulanacak. Hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Vatandaşlar bu konu hakkında bilgilendiriliyor. Broşürler dağıtıyoruz, anonslar yapıyoruz. Başıboş kedi ve köpekleri itlaf çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Kuduz hastalığı nedeniyle ölen ineğin sahibi Hikmet Ezer'in oğlu Hakan Ezer, "Komşumuzun kedisinin ısırdığı ineğimiz kuduz oldu, hemen ertesi gün de inek öldü. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri inceleme yaptı ve kuduz teşhisi koydu. 6 ay boyunca Çekmece Beldesi karantina altına alındı, ineklerimizi dışarı çıkartamıyoruz. Biz mağdur durumdayız, bu ineklerden kazanç elde ediyoruz. Ölen ineğimizin parasını da alamıyoruz" diye konuştu.