Antakya'da terörü telin mitingi

HATAY (İHA) - Antakya'da terörü telin mitingi düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar terörü lanetlerken, şehit annesinin oğlunun mezarı başındaki feryatları yürekleri dağladı.

Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Gazi Evi önünde bir araya gelen vatandaşlar, buradan yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyen vatandaşlar, Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumu sırasında bir açıklama yapan Hatay Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramiz Bakır, "Sadece ve sadece bu bayrak ve bu toprak için toprağa düşmüş olan aziz şehitlerimi minnet ve şükranla anmak, ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyayı tehdit eden terör illetini telin etmek ve 'Terörün vatanı, milliyeti ve dini olmaz' diyerek tüm dünya milletlerine teröre karşı ortak duruş sergilenmesi gerektiğini birlikte bir kere daha haykırmak için buradayız" dedi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Alanı'nda yapılan açıklamanın ardından mitinge katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde Şehitlik'e doğru yürüyüşe geçti. Şehitlik'te dua okunması sırasında bazı şehit yakınları baygınlık geçirdi.

2000 yılında Bingöl'de şehit düşen oğlu Ahmet Sümer'in mezarı başında "Yeter artık analar ağlamasın" diye feryat eden anne Halime Sümer, mitinge katılanları gözyaşlarına boğdu. Şehit babası Mustafa Sümer ise, "İnsanlar artık duyarsız kalmasın. Bu vatan, bu bayrak için herkes sokağa dökülsün. Yeter şehit verdiğimiz. Biz çocuğumuzu kaybettik, ama başka aileler kaybetmesin" dedi.