Antakyalı Hıristiyanlar Paskalya Bayramı'nı Buruk Kutladı

Hatay’da yaşayan Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de kaçırılan Şam merkezli Antakya Rum...

Hatay’da yaşayan Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de kaçırılan Şam merkezli Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'den haber alınamadı. Antakyalı Hıristiyanların üzüntüsü Paskalya Bayramı kutlamalarına da yansıdı.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde saat 05.00 sıralarında başlayan Paskalya ayinine katılan Hıristiyanlar, kayıp Metropolitlerin bulunması için dua edip mum yaktı. Her yıl büyük coşku ile kutlanan Paskalya Bayramı'nda cemaatin üzgün olması nedeniyle Antakya Ortodoks Cemaati Vakfı'nın kararı üzerine bu yıl ayinin ardından düzenlenen kahvaltı iptal edildi.

Reklam
Reklam

Hazreti İsa’nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü gün mezarda dirildiği inanışını ifade eden Paskalya Bayramı ayinini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Dimitri Doğum, Jan Dellüler ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurilgil’in yönetti. Ayinde cemaat, İncil’den bölümler okuyarak dualar etti. İlahiler söylenip mumlar yakılırken çocuklara da renkli yumurtalar hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: