Antalya 2b Başvurusunda İlk Sırada

Antalya Deftarlığı 2B başvurusu yapılan iller arasında Antalya’nın ilk sırada olduğunu açıkladı.Antalya Defterdarı Hidayet Mat...

Antalya Deftarlığı 2B başvurusu yapılan iller arasında Antalya’nın ilk sırada olduğunu açıkladı.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı açıklamayla, Antalya’da 2B başvurularında 10 Temmuz 2012 itibariyle 25 bine yaklaştığını açıkladı. Mat açıklamasında, “Antalya'da 2B arazisi kullanıcıları satın alma başvurularını 7 Mayıs'tan bu yana sürdürüyor. 2B arazilerinin satın alınmasında belediye mücavir alan sınırları içinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirildi” dedi.

Reklam
Reklam

Antalya'da 2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı yasayla kendilerine tanınan fırsata yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Antalya Defterdarı Hidayet Mat, “İlimizde 10 Temmuz 2012 tarihi itibariyle 2B arazileri ile ilgili tüm başvurularda 25 bine yaklaşılmakta olup, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada bulunmaktadır. 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no'lu Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre 2B arazisi kullanıcıları başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabileceklerdir. Bu şekilde başvuru yapanlar dilekçelerinin altına 'Başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptım, başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini ödemem gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarımın düşeceğini biliyorum' ifadesini yazıp imzalaması gerekmektedir” dedi.

Vatandaşların 2B başvuru bedellerinin, Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerine yatırılabilmelerinin mümkün olduğunu ifade eden Mat, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“2B arazileri ile ilgili bilgi için @antalyada2b Twitter adresi, antalyadefterdarligi@yahoo.com e-mail adresi ve 02422386502 no'lu telefon danışma hattından her türlü soru cevaplandırılmakta ve bilgi verilmektedir. Bugüne kadar başvuruda bulunmayan vatandaşlarımız kendilerine sunulan fırsattan yararlanmaları için son başvuru tarihi 30 Ekim 2012.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: