Antalya AB Projesi Almaya Hak Kazanan Iller Arasında 6'ıncı Sırada

Antalya'nın AB hibe desteği almaya hak kazanan projeler kapsamında ülke genelinde 6'ıncı sırada olduğu bildirildi.

Antalya'nın AB hibe desteği almaya hak kazanan projeler kapsamında ülke genelinde 6'ıncı sırada olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklama, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı tarafından valiliklere gönderilen son yazıda, 2012 yılında hibe desteği almaya hak kazanan projelerin illere göre sıralamasının yapıldığı belirtildi.

Buna göre Antalya'nın 81 il içerisinde 6'ıncı sırada yer aldığı bildirilen açıklamada, Antalya'nın Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik projeleri çerçevesinde yakın dönemde duyurulan programlar kapsamında hibe almaya hak kazanan 57 Avrupa Birliği projesi bulunduğunu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Antalya'da, 2012 yılı itibarıyla toplam 1 milyon 180 bin avro bütçeli AB projeleri yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hem yerel hem de ulusal düzeyde gerçekleştirilen çalışmaların bir sonucu olarak son yıllarda bu projelere olan başvuru sayılarında önemli derecede artış oldu. Valilik AB birimleri tarafından düzenlen bilgilendirme faaliyetlerinin ve proje hazırlama konusunda verilen teknik destek bu sürece önemli katkılar sağladığı. Vali Ahmet Altıparmak'ın ilimizde göreve başladığı günden beri Antalya'da Avrupa Birliği hibelerinden daha etkin düzeyde yararlanılması için, proje kültürünün yaygınlaşması ve bu yönde kurumlarımızın insan kaynağı kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar başarıyla sürüyor."

Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezinin 2011 yılını Öğrenen Antalya Yılı ilan ettiği, bu kapsamda proje hazırlama ve yazım teknikleri konusunda merkez ve ilçelerinde binden fazla fazla katılımcıya eğitim verildiği anlatılan açıklamada, çalışmalarına hız veren merkezin görevlendirilen personele teknik destek vermek suretiyle çok sayıda proje başvurusu yapılmasını sağladığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları 2012 yılı sonuçlanan teklif çağrıları çerçevesinde 81 ilden bin 980 adet projeye yaklaşık 52,7 milyon avro hibe tahsisatı gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: