Antalya AK Parti seçime hazırlanıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya milletvekili adayları, gündüzleri ekonomik krizden dolayı sıkıntıya düşen esnafa olan ziyaretlerini sürdürürken, akşamları ise ilçe teşkilatları tarafından hazırlanan toplantılara katılarak çalışmalarına devam ediyor.

Esnaf ziyaretlerini sürdüren AK Parti Antalya milletvekili adaylarından Mehmet Dülger, Ayşe Güliz Yılman, Burhan Kılıç, Dr. Osman Akman ve Bayram Yılmaz ile Aksu Belde Başkanı Ramazan Kurul, Çalkaya Belde Başkanı Ali Özgüç, Yurtpınar Belde Başkanı Tefik Çırpan ve Pınarlı Belde Başkanı Musa Coşkun tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

"ÜRETİM MALİYETLERİNİ AZALTICI TEDBİRLER UYGULANACAKTIR"

Tarım politikasının yıllarca ihmal edildiğini belirten Bayram Yılmaz, "Özellikle son yıllarda derin ekonomik krizden etkilenen çiftçilerimiz oldukça sıkıntıya düşmüş, hatta traktörüne, hayvanlarına ve seralarına haciz gelmiştir. Mazot, gübre, ilaç, tohumluk ve makine gibi tarım girdilerinin fiyatlarındaki artış yükselirken üreticilerimizin satış birim fiyatları sürekli sabit tutulmuştur. Bizler AK Parti olarak tarım ekonomisi politikasında, devletin fiyatlara müdahalesi yerine fiyatların üretim piyasasındaki talebe göre yönlenmesi sağlanarak mülkiyete dayalı doğrudan gelir desteği sağlamak için çalışıyoruz. Çiftçilerin daha fazla gelir sağlaması için üretim maliyetlerini azaltıcı tedbirler uygulanacaktır. Çiftçilerimize, 'Ülke ekonomisine katkı sağlamak, üretmek istiyorum' diyen tüm herkese krediler verilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

"ANTALYA HALKIMIZ ARTIK HAK ETTİĞİ YERE GELMEK ZORUNDADIR"

Antalya genel yapısına bakıldığında, ABD'nin Kaliforniya şehri gibi bir yapıya sahip olduğunu belirten AK Parti Antalya milletvekili adayı Mehmet Dülger, "Batısında tarım, doğusunda turizm, iç bölgelerinde sanayi alanlarıyla ABD'nin Kaliforniya şehri gibi bereketli bir yapıya sahip olan Antalya'da halkımız artık hak ettiği yere gelmek zorundadır. Aksu bölgesi başta olmak üzere Gazipaşa'dan Kaş İlçesi'ne kadar üretim yapan çiftçilerimiz artık üretmek için altın değerindeki tohumu yurt dışından almak zorunda kalmayacaktır. Organik tarım gelişimi sağlanarak tüketici tercihi ve kaliteli üretim ön plana alınarak tohumluk sanayi özendirilecek. Tek bu programı uygulayarak değil, üretimin devamında çiftçimizin mahsullerini korumak için risk yönetimi uygulamasıyla tarımsal sigorta sistemi, vadeli işlemler borsası, sözleşmeli tarım ve stok yönetimi araçlarını AK Parti olarak uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA