Antalya Bölgesindeki Yatak Artışı Otellerin Dolmasını Zorlaştırıyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Manavgat'ta her yıl...

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Manavgat'ta her yıl 15 bin yatak artışının otellerin doluluk oranlarını etkilediğini söyledi.

Türkiye'nin 'En büyük' yatak destinasyonuna sahip Manavgat'ta bir yıl içinde 15 bin yatak artışının olduğunu bildiren Özden, yeni konaklama tesisi yapacak olanların yatırımlarının doğa sporları, kongre, golf, sağlık ve spor turizmine yönelik yapmalarının daha sağlıklı olacağını kaydetti.

Antalya genelinde son bir yıl içinde 32 bin yatak artışının olduğuna dikkat çeken Özden, geçmiş yıllarda aktif turizm sezonunda otellerin doluluk oranı yüzde 100 seviyesinde olurken son yıllarda yatak artışına bağlı yüzde 85 seviyesine düştüğünü ifade etti. Özden, "Artan yatak sayısına bağlı gelen turist sayısında yüksek oranda artış olmuyor. Hızlı yatak artışı konaklama tesislerinin doldurmasını zorlaştırıyor. Turizm yatırımlarının kongre, sağlık, doğa sporları, golf ve spor turizmine kaydırılması halinde hem oteller yılın 12 ayı açık hem de doluluk oranları artar. Turizmde doğru yatırım ve planlama şart." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: