Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Tatile Girdi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayına kadar tatile girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin temmuz ayı oğlan...

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayına kadar tatile girdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin temmuz ayı oğlan meclis toplantısını ikinci oturumu yapıldı. Meclis, Döşemealtı ilçesine bağlı Kömürcüler köyüne Canlı Hayvan Pazarı yapılmasını onayladı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü 70 dönüm büyüklüğündeki arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçici tahsisine onay vermişti. Meclis toplantısında 49 yıllığına kesin tahsisi yapılan araziyle ilgili irtifak hakkı sözleşmesi imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yetki verildi.

Reklam
Reklam

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi diğer maddelerin de görüşülmesinin arsından eylül ayında toplanmak üzere tatile girdi. Toplantının ardından gazetecilerin canlı hayvan pazarı ile ilgili sorularını cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Burası daha önce geçici tahsisini alınıp, üç yıldır kesin tahsise çevirmek için uğraştığımız bir bölgeydi. Milli Emlak'tan izin çıktı. Şimdi buranın irtifak hakkını alarak bir şekilde yatırımı başlatma arifesindeyiz.” dedi.

Mustafa Akaydın, 2013 yılı bütçe programına almayı düşündükleri canlı hayvan pazarı için proje hazırlığında olduklarını, yatırımdan belediye şirketlerinden ANET'in sorumlu olduğunu belirtti. Akaydın, kaynak oluşturma çabasında oldukları 5-10 milyon lira arasında maliyetli projeye bazı sivil toplum kuruluşlarının katkı vermeyi düşündüğünü aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: