Antalya Büyükşehir Belediyesi kadını Çanakkale'ye götürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği Çanakkale gezisine yaklaşık 2 bin...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği Çanakkale gezisine yaklaşık 2 bin kadın katılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından geziyle ilgili Cam Piramit’te bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yaklaşık 4 bin 500 kadının başvurduğu ve 40 yaş üzeri kadınların katılabildiği gezide daha önce hiç Çanakkale’ye gitmemiş, sosyal ve ekonomik durumu iyi olmayanlara öncelik verildi. Rehberler Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen gezide 46 otobüsle yaklaşık 2 bin kadın Çanakkale’ye götürülüyor. Bugün akşam saatlerinde yola çıkacak kadınlar, çarşamba günü Çanakkale Savaşı’nın izlerini ve şehitlikleri ziyaret ettikten sonra perşembe sabahı Antalya’ya dönecek. Gezi boyunca konvoya ambulans eşlik edecek. Antalya Rehberler Odası’ndan rehberler eşliğinde yapılacak gezide her otobüste bir belediye görevlisi bulunacak.

Reklam
Reklam

Öte yandan Konyaaltı Belediyesi de Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale Resim Sergisi açıyor. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Pazar Günü Migros Alışveriş Merkezi'nde, Çanakkale savaşları sırasında çekilmiş 100 fotoğraftan oluşan “Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale” adlı fotoğraf sergisi 25 Mart tarihine kadar açık kalacak. Resim sergisine tüm Antalyalıları davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Çanakkale, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin tüm engelleri aşabileceğinin en güzel simgesidir. Dünya tarihine de altın harflerle yazılan bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: