Antalya Büyükşehir Belediyesi, Tehlikeli Köpekleri Rehabilite Ediyor

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahiplenmesi yasak olan pitbull gibi tehlikeli köpekleri toplayarak, Sahipsiz Hayvan Bakım Evi'nde bakımını eğitiyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahiplenmesi yasak olan pitbull gibi tehlikeli köpekleri toplayarak, Sahipsiz Hayvan Bakım Evi'nde bakımını eğitiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle pittbull terrier, japanese tosa, fila brasilerio ve dogo argentino türü tehlikeli köpek türlerini sahiplenmek yasaklandı. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Kepez Sahipsiz Hayvan Bakım Evi'nde özel alan oluşturdu. Tehlikeli köpek türleri için özel kafesler yapılarak, gerekli güvenlik önlemleri çerçevesinde bakımlarının yapılması sağlandı. Vatandaşların şikayetleriyle teslim alınan, sokakta bulunan veya barınağa teslim edilen köpekler, Büyükşehir Belediyesinin çalışmasıyla Hayvan Bakım Evi'nde rehabilite ediliyor. 5 personel eğitim alarak, bakım ve rehalitasyon çalışmasını yapıyor. Aynı zamanda bu köpeklerden bazılarına arama kurtarma eğitimi de veriliyor. Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi'nde bulunan tehlikeli türdeki 54 köpek, her gün sabah ve akşamları yarım saat gezdiriyor. Eğitmenler köpeklere temel itaat eğitimleri veriyor. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Özgür Erkan, yasaklanan köpek ırklarının bakım evlerinde barındırıldığını belirtti. Bu tür köpeklerin agresif oldukları için ayrı kulübelerde bulunduklarını anlatan Erkan, şunları kaydetti: "Görevli arkadaşlarımız köpekleri her gün gezdiriyor. Böylelikle temel eğitimi almaları daha uygun hale geliyor. Şu an barınağımızda tehlikeli ırk sınıfına giren 54 köpek var. İçlerinde arama kurtarma eğitimi alanlar da var. Bu köpekleri sahiplendiremediğimiz için bakımlarını burada yapmak zorundayız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: