Antalya Büyükşehir Belediyesinden Engellilere İstihdam

Antalya Büyükşehir Belediyesi, cadde otoparkı sistemi ile şehir içinde kısa süreli araç parklarında yaşanan sorunları...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, cadde otoparkı sistemi ile şehir içinde kısa süreli araç parklarında yaşanan sorunları önlerken, kadınlar ve engelli bireylere de istihdam sağladı.

Özel bir şirket tarafından işletilen otopark görevlisi 8 kadın, 8 erkek olmak üzere toplam 16 kişi istihdam ediliyor. Görevliler arasında engelli bireyler de bulunuyor. Otopark görevlisi olarak çalışan yüzde 45 bedensel engelli 26 yaşındaki Mehmet Büyükyorulmaz, sol kolunda duyu kaybı olduğunu ve ağır işte çalışamadığını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na iş başvurusu yaptığını hatırlatan Büyükyorulmaz, "Bu iş için bir ay eğitim aldık. Sonra park görevlisi olarak istihdam edildik. Bizim için güzel bir uygulama oldu. İnşallah diğer şehirlere de örnek olur" dedi.

Reklam
Reklam

PARA İKİNCİ PLANDA

Şirket görevlisi Egemen Orbay da 8 engelli ve rahatsızlığı olan kişilerle birlikte 16 otopark görevlilerinin olduğunu söyledi. Amaçlarının engelli bireylere de iş imkanı sağlamak olduğunu ifade eden Orbay, "Personelin iş performansından memnunuz. Biz para kazanmanın yanında engelli bireylere iş imkanı sağladığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Siroz ve gözlerinde hafif görme kaybı olan 27 yaşındaki otopark görevlisi Davut Demir ise işini severek yaptığını belirtti. Ağır işlerde çalışamadığını ifade eden Demir, şunları söyledi: "Yüzde yüz engelim görünüyor. Bu işte fazla yorulmuyoruz. Araba olmadığı zaman dinlenme fırsatımız oluyor"

BİR İTALYAN GÖREVLİ

Yirmi yıldır Türkiye'de yaşayan İtalyan Stela Gabriela (42) ise işini çok sevdiğini ve bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

1999 yılında Gölcük depreminde hamile olarak enkaz altında kaldığını ve beyninde kitle olduğunu anlatan Gabriela, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 aylık hamileydim. Depremde enkaz altından 3 saatte çıkartıldım. Daha sonra Gölcük Kaymakamlığı'nın desteğiyle Antalya'da bir lojmana yerleştirildik. Burada turizm işinde çalıştım. İşsiz kaldıktan sonra belediyeye başvuru yaptım. 15 günden bu yana otopark görevlisi olarak çalışıyorum. Bu ülke bana çok şey kazandırdı" Engelli bireylerin hayata kazandırılması

Reklam
Reklam

gerektiğinin altını çizen Gabriela, şunları söyledi: "Engelliler yapabilecekleri işte çalışmalıdırlar. Bu insanları topluma kazandırmak herkesin görevi olmalıdır. Kadın olarak biz bazen sıkıntılar yaşasak da tatlı dil ve güleryüzle üstesinden geliyoruz. Erkeklerin olduğu kadar bu iş bayanlara da yakışıyor"

KENDİMİ İŞE YARAR HİSSEDİYORUM

Gözlerinde ve kulaklarında sorun olduğunu dile getiren bir diğer kadın otopark görevlisi Oya Yalçın da daha önce İstanbul'da çorap fabrikasında çalıştığını ve bir yıl önce Antalya'ya geldiğini kaydetti. Engelli bir birey olarak iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yalçın, "Kendimi işe yarayışlı ve pozitif hissediyorum. Güzel bir uygulama içindeyiz. Erkeklerin yaptığı kadar bayanlarda bu işi yapabiliyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise engelliler için olan bütün projelere destek vereceklerini belirterek, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: