Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden "kürtaj"da Bilinçlendirme Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Kürtaj’ konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla söyleşi düzenledi.Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Kürtaj’ konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla söyleşi düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Toplantı kapsamında Kadın Doğum Uzmanı Dr. Çiçek Akbaş ve Antropolog Dr. Atilla Erden, ‘Kadın ve Kürtaj’ konulu söyleşi’de Cam Piramit’te vatandaşlarla bir araya geldi. Konferansta katılımcılara doğum ve kürtajla ilgili bilgi veren Dr. Çiçek Akbaş, mesleki deneyimlerini de paylaştı. Kürtajın yasak olduğu zamanlarda kadınların ilkel yöntemlerle bebek düşürme yöntemlerinin genellikle ölümlere sebep olduğunu ifade eden Akbaş, bu yöntemlerin vücutta kalıcı hasarlar bırakabildiğini kaydetti. Akbaş, “Kürtaj taraftarı değilim. Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir ve bu konuda insanlar bilinçlendirilmelidir. Ancak bazı durumlarda kürtaj gerekli olabilir ve bu kişiye bırakılması gereken bir durumdur” dedi.

Reklam
Reklam

Antropoloji bilimi açısından kürtajı değerlendiren Antropolog Dr. Atilla Erden ise, “İnsanları tanımıyoruz. Türkiye’de insanların kültürel yapısına göre yasalar çıkarılmazsa, büyük sorunlar ortaya çıkar. Türkiye’de kadınlar üzerinden çağ dışı hurafeler ve iktidarların baskısı var. Yasalarla kadınlara el koymamalıyız. Kürtaj dayatması kadının kişiliğine tecavüzdür” ifadesini kullandı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Yıldız Oral, konuşmacılara çiçek vererek teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: