Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Okullarda Geri Dönüşüm Semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Emel-Sevgi Taner İlköğretim Okulu’nda geri dönüşümü olan atıklara ilişkin eğitim semineri düzenleyerek,...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Emel-Sevgi Taner İlköğretim Okulu’nda geri dönüşümü olan atıklara ilişkin eğitim semineri düzenleyerek, öğrencileri bilinçlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü, öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve geleceğin çevre gönüllülerini kazanmak için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. İlköğretim okullarında öğrencilere çevreyi nasıl koruyacakları öğretiliyor. Eğitimlerde ambalaj atıkları, elektrikli ve elektronik atık eşyalar, madeni yağlar, bitkisel atık yağlar atık lastikler, atık pillerin geri kazanılmasının insan ve çevre sağlığı açısından önemi vurgulanıyor.

Reklam
Reklam

15 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLECEK

Öğrencilerin, geri kazanılabilir atıkların değerlendirilemeyen atıklardan ayrı toplanması, ayrı toplama kutularına atılması konusunda dikkati çekildi. Öğrencilere geri dönüşüm toplama noktaları ve iletişim numaralarına ilişkin bilgiler verildi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri kullanılmış pilleri, Büyükşehir Belediyesi’nin pil toplama aracına teslim ederek, örnek bir davranış sergiledi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2011-2012 eğitim yılında başlattığı seminerlerde, 20 okulda 7 bin öğrenciye eğitim verildi. 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda 31 okulda 15 bin öğrenciye atıkların geri dönüşümü konusunda eğitimler verilmesi planlanıyor. (CE)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz