Nemden şehir bile görünmedi! Görüntüler birçok ilden peş peşe geldi... Rekor ölçüm

Tüm yurt sıcak havayla boğuşuyor. İllerden peş peşe rekor sıcaklık haberleri geliyor. Antalya’da nem oranındaki yüzde 86’lık ani artış nedeniyle hissedilen hava sıcaklığı 35 dereceyi aştı. 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı ise hava sıcaklığını aratmadı. Şanlıurfa'da termometreler 52 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar çeşme başlarında serinledi. Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 43 dereceyi görmesiyle birlikte evde bunalanlar serin yerlere akın etti.

Yurdun dört bir yanında aşırı sıcaklar etkili olmaya devam ediyor. Farklı illerden rekor sıcaklık haberleri gelirken özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır ve Antalya'daki tablo dikkat çekti.

Kurban Bayramı sürecinde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığı nem oranındaki ani artış nedeniyle yükseliş gösterdi.

Gün içerisinde Antalya kent merkezindeki en yüksek nem oranı yüzde 86 olarak ölçüldü.

Meteoroloji verilerine göre 30 derece olan hava sıcaklığı ise 36 derece civarında hissedildi.

Nem oranındaki ani yükseliş nedeniyle hissedilen hava sıcaklığının artması nedeniyle sıcaktan bunalan Antalyalılar ve turistler kendilerini gölgelik alanlara ve sahile attı.

Reklam
Reklam

HAVA 30, DENİZ 29 DERECE

Yoğun nem dolayısıyla Antalya’nın giriş noktası olan Kepez Seyir Terası’ndan kent manzarası görülmekte zorlandı.

Konyaaltı sahilinin başlangıç noktasında ise benzer bir görüntü vardı.

Antalya’yı çevreleyen Beydağlar nem bulutundan dolayı silüet şeklinde görüntülendi.

Yüksek nem oranı nedeniyle hava sıcaklığının artmasından dolayı asfalt yollardan yükselen sıcak buhar dikkat çekti.

Deniz suyu sıcaklığında ise rekor ölçüm yapıldı.

Hava sıcaklığının 30 derece olarak ölçüldüğü Antalya’da deniz suyu sıcaklığı ölçümü ise 29 derece dolaylarında seyretti.

ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 52 DERECEYİ GÖSTERDİ

Türkiye'de en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı kentlerden Şanlıurfa'da da vatandaşlar serinlemek için her yolu deniyor.

Bazı vatandaşlar serinlemek için parkları ve yeşil alanları tercih etti.

Bazıları ise çeşme başlarında üzerine su dökerek serinledi.

Vatandaşlar, serinlemek için her yolu denediklerini söyledi.

Kentte termometrelerin 52 dereceyi gösterdiği görüldü.

DİYARBAKIR’DA TERMOMETRE 43 DERECEYİ GÖSTERDİ

Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 43 dereceyi görmesiyle birlikte evde bunalan çocuklar, soluğu tarihi Anzele Suyu’nda aldı.

Reklam
Reklam

Kavurucu sıcaklarla birlikte merkez Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi’ndeki tarihi Anzele Suyu’nda çocuklar serinleyerek vakit geçiriyor.

Binlerce yıllık su kaynağına girerek serinleyen çocuklar, tehlikeye aldırış etmeyip yüksek yerlerden suya atlıyor.

Kimisi ailenin kontrolüyle soğuk suda yüzerek serinlerken, kimi çocuk ise arkadaşlarıyla ‘Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır’ uyarısına aldırış etmeden suya giriyor.

Çocuğunun serinlemesi için beraber Anzele Suyu’na gelen Şehmus Ekici, sıcak havalarda Diyarbakır’da binlerce yıllık tarihi suyun soğuk ve iyi geldiğini belirtti.

Ekici, “Malumunuz Diyarbakır’da havalar bir anda sıcak olmaya başladı. Okullar da tatil olunca çocuklarımız evde sıkılmaya başladı. Ben de çocuğumu evde sıkılmaması için kendisini bugün tarihi Anzele Suyu’na getirdim. Burada yüzünce serinliyorlar” dedi.

Suda yüzen Umut Eren Ekici ise, çok keyif aldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Anzele Suyu’na babamla birlikte geldim. Onun kontrolünde suda yüzüyorum. Havaların sıcak olması ve okulların tatil olmasını fırsat bilip yüzmeye geldik. Çok keyifliyiz.” (İHA)

Reklam
Reklam

Bu içerik Hande Dağ tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: