Antalya Doğa Koleji, Kadir Özübek’i Ağırladı

Walt Disney dâhil Hollywood’un birçok efsane ismine ses veren ünlü dublaj ve seslendirme sanatçısı Kadir...

Walt Disney dâhil Hollywood’un birçok efsane ismine ses veren ünlü dublaj ve seslendirme sanatçısı Kadir Özübek, 'Doğa Kariyer Günleri' etkinliği çerçevesinde Antalya Doğa Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.

Forrest Whitaker, Benicio Del Toro, Danny De Vito, Freddy Kruger, Wesley Snipes, Ayı Yogi gibi Walt Disney kahramanlarının yanı sıra Hollywood yıldızlarına da sesiyle hayat veren Özübek, söyleşisinde öğrencileri seslendirme ile dublaj arasındaki farklar, bu mesleği yapmak isteyenlerin izlemesi gereken yollar, Türkçenin güzelliği ve önemi gibi konular hakkında bilgilendirirken, çocukların sorularını da cevapladı.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin ilk radyocularından olan Kerem Özübek’in gerçekleştirdiği bu söyleşi ile öğrenciler Türkçeye olan bakış açılarını daha ileri boyutlara taşırken seslendirme ve dublajın inceliklerini ve tekniklerini, bu sanatta Türkiye’nin ne kadar üst sıralarda olduğunu işin uzmanı olan bir ağızdan dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: