Antalya Emniyetinden Internetteki Tehlikelere Karşı Uyarı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aileleri çocukların denetimsiz bir biçimde internet kullanmalarına karşı uyardı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aileleri çocukların denetimsiz bir biçimde internet kullanmalarına karşı uyardı. İnternetin yaygınlaşmasıyla sanal ortamda işlenen suçların artması üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti. Çocukların odalarında internete bağlı bilgisayarın bulunmaması, mutlaka ortak kullanım alanlarında bulunması gerektiği belirtildi. Yetkililer, uzun süre çocukların internetle başbaşa bırakılmasının önü alınamaz mağduriyetleri beraberinde getirebileceği, ayrıca kişisel bilgi ve fotoğrafların internette paylaşılmaması gerektiğini kaydetti. Paylaşım yapıldığında kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği ifade edilerek, internet bankacılığı ve sosyal medya hesaplarınca girilirken antivirüs programı güncel, kişisel bilgisayarların kullanılmasının güvenli olacağı ve internet güvenliğinin ancak bilinçli kullanıcılar sayesinde sağlanabileceği vurgulandı. - Antalya Emniyet Müdürü Sağlam Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaptığı açıklamada, çocukların internet kullanımında ailelerin bilgi sahibi olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi. Ailelerin çocuklarıyla iyi bir iletişim içerisinde ve onların arkadaşları, zevkleri konularında bilgi sahibi olması gerektiğine dikkati çeken Sağlam, şu ifadeleri kullandı: "İnternete girilen bilgisayar, evin ortak kullanım alanında olmalı, çocuğun internette kalma ve bilgisayar kullanma süresi kısıtlanmalıdır. Güvenli, bilinçli internet kullanım kuralları bilinmeli, çocuğumuza öğretilmelidir. Çocuğun yaşına uygun güvenli internet sitelerinin adresleri belirlenip, bilgisayarın sık kullanılanlar bölümüne eklenmelidir. Çocuğumuza güvenli bir internet ortamı sağlamak için öncelikle gerekli 'güvenlik ve filtreleme programları' edinmelidir. Çocukların internette yeni tanıştıkları kişilerle ilgili ailelerin bilgisi olması lazım. Bunlar çocuklarınıza kendileriyle ilgili doğru bilgiler vermeyebilir. Sonradan bu durum başınıza büyük dertler açabilir. İnternette ailenin izni olmadan resim, adres, telefon numarası, okul ismi, adresi verilmemelidir. Unutmayın, bazı hataların telafisi olmaz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: