Antalya, En Fazla 2/B Başvurusu Yapılan Il

Antalya’da, şu ana kadar 2/B arazileriyle ilgili 50 bin başvuru yapıldı. Milli Emlak Otomasyon Projesi...

Antalya’da, şu ana kadar 2/B arazileriyle ilgili 50 bin başvuru yapıldı. Milli Emlak Otomasyon Projesi (MEOP) kayıtlarına göre Antalya, 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2/B arazisi kullanıcılarının, 6292 sayılı kanuna göre satın alma başvurularının, 7 Mayıs 2012 tarihinden itibaren devam ettiğini söyledi. Başvuruları il merkezinde defterdarlığın, ilçelerde ise malmüdürlüklerinin kabul ettiğini açıklayan Mat, Antalya’da 2B arazisi kullanıcılarının satın alma başvurularının kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak için çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu kapsamda ilgili mahalle ve köy muhtarları ile işbirliği yapılarak ekipler oluşturulduğunu kaydeden Mat, Ağustos ve Eylül aylarında başvuru dilekçelerinin vatandaşın ayağına gidilerek elden alındığını aktardı. Yapılan çalışmalar sonucu, Antalya’da 4 Ekim 2012 tarihi itibariyle 2/B arazileri ile ilgili tüm başvuruların 50 bine ulaştığını belirten Mat, Antalya’nın, MEOP kayıtlarına göre 2B başvurusu yapılan iller arasında ilk sırada olduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

Defterdar Hidayet Mat, 2/B arazilerinin ödemelerinde vatandaşlara sağlanan avantajları ise şöyle sıraladı: “Kullanılan 2B arazilerinin peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satın alınması. Son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi. Tapuda yapılacak işlemlerde harçtan muaf olunması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak amacıyla, belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit imkanı. Belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi kolaylığı.”

2B arazisi kullanıcılarının söz konusu fırsatlardan yararlanmaları için 25 gün kaldığını hatırlatan Mat, avantajlardan yaralanmanın ön şartının başvuruda bulunmak olduğunu söyledi. Bir an önce başvuruların yapılmasını tavsiye eden Mat, şunları söyledi: “2B kullanıcılarının satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırması gerekiyor. Bununla birlikte, 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 345 no'lu Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre, 2B arazisi kullanıcıları, başvuru bedellerini başvuru süresinin bitim tarihine kadar ödemek şartıyla başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabilecek.”

Reklam
Reklam

Vatandaşlar, 2/B başvuru bedellerini, T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası tüm şubeleri ile defterdarlık muhasebe müdürlüğü ve malmüdürlüklerine yatırabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: