Antalya Kent Konseyi Bankaya Itiraz Için Örnek Dilekçe Hazırlayacak

Antalya Kent Konseyi, bankaların kart aidatı, dosya masrafı, sigorta bedeli gibi çeşitli adlar altında aldığı...

Antalya Kent Konseyi, bankaların kart aidatı, dosya masrafı, sigorta bedeli gibi çeşitli adlar altında aldığı paralara itiraz edilebilmesi için örnek metinler hazırlayacak. Tüketiciler, örnek dilekçeleri kullanarak haksız yere alınan paralara itiraz edebilecek.

Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu, yıllardır gündemden düşmeyen ve tüketicilerin öncelikli sorunlarından biri haline gelen bankaların çeşitli adlar altında haksız yere aldıkları ücretleri görüştü. Tüketicileri bu konuda bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerin yanı sıra, sorunun köklü çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapma kararı alan Tüketici Hakları Çalışma Grubu, bunun için önümüzdeki günlerde düzenleyeceği toplantıya milletvekillerini de davet edecek. Katılımın gerçekleşmemesi durumunda ise hazırlanacak dosya, Ankara’da TBMM’de grubu bulunan partilere ve Meclis Başkanı’na elden sunulacak.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, sorunun sadece tüketicilerin ferdi itiraz başvurularıyla çözümlenemeyeceğine işaret etti. Büyüknohutçu, “Onun için şimdi iki ayrı çalışma yapıyoruz. Antalya’daki tüketicilerin dilekçelerle bankalara başvurmaları için örnek dilekçeler hazırlayacağız. Her isteyen tüketici, Kent Konseyi’nden bu dilekçeleri temin edebilecek. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için de hukukçu görüşlerinin de yer alacağı kapsamlı bir dosya hazırlayacağız.” dedi.

Bankaların, alınan önlemlere ve tepkilere rağmen tüketiciden yeni ödemeler talep ettiğine dikkat çeken Büyüknohutçu, “Tüketici kredisi verirken, tüketici hiç farkına varmadan, tüketiciye soramadan işsizlik sigortası yapıyorlar. Kredi verdikleri kişi işsiz kalırsa kredi taksitlerini sigortadan alabilmek için. Bunu tüketiciye hissetmiyor bile. Bir yığın evrakla birlikte farkına varmadan bunu da imzalıyor. Bunun karşılığında tüketici sigorta primini ödüyor. Banka kendi riskini sigorta ettiriyor, bunun parasını da tüketiciye ödettiriyor. Oysa bu poliçe bedelini bankanın ödemesi gerekiyor. Hayat sigortası yaptırıyor bunun da parasını tüketiciden alıyor. Bankalar kredi verirken bununla ilgili riski ortadan kaldırmak için yaptığı sigortalamaların parasını kendi ödemelidir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: