Antalya Kimlik Sorgulamada Türkiye Birincisi Oldu-İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri Geçen Yıl Yaptıkları Aramalarda Yakaladıkları 5 Bin 332 Kişi Ile Türkiye Genelinde Birinci Oldu

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl yaptıkları aramalarda yakaladıkları 5 bin 332 kişi ile Türkiye genelinde birinci oldu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl yaptıkları aramalarda yakaladıkları 5 bin 332 kişi ile Türkiye genelinde birinci oldu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçen yıl yol kontrol, cezaevlerine gelen ziyaretçilerin sorgulanmaları, devriye faaliyetleri esnasında Kaçakçılık ve İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ) UYAP Bilgi Sistemleri üzerinden yapılan sorgulamalarda 5 bin 332 kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yakalanan şahıs bakımından Türkiye genelinde birinci oldu.

Reklam
Reklam

Söz konusu 5 bin 332 kişiden 2 bin 140'ının devriye faaliyetleri esnasında yapılan sorgulamalarda, bin 332'sinin ana yollarda yapılan kimlik kontrolleri ve aramalarda, bin 152'sinin Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) sayesinde, 633'ünün cezaevlerine gelen ziyaretçilerin sorgulamalar sonucunda yapılan kontrollerinde, 75'inin il ve ilçe jandarma komutanlığı ve jandarma karakollarına gelen şahıslarda yapılan kimlik sorgusunda yakalandığı kaydedildi.

Yakalanan şahısların 14'ünün terör, 37'sinin kasten adam öldürme, 268'sinin uyuşturucu madde, 58'inin cinsel taciz, 29'unun çocuk kaçırmak, 40'ının yağma, 427'sinin hırsızlık, 42'sinin askeri firar, 425'inin kayıp şahıs, 49'unun kaçakçılık, 16'sının suç işlemek amacıyla örgüt kurma, 2'sinin insan ticareti, 165'inin dolandırıcılık, diğerlerinin de icra gibi adli olaylar nedeniyle yakalanarak adli mercilere teslim edildiği öğrenildi.

Öte yandan geçen yıl vatandaşlar tarafından kayıp olduğu veya çalındığı bildirilen 75 silah, 199 araç ve 911 belgenin; yapılan yol kontroller ve adli tahkikatlarda ise 5 adet ruhsatsız silah, 62 adet çalıntı araç ve 47 adet belgenin bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: