Antalya Limanı’na İlk Kruvaziyer Gemisi 15 Mart’ta Yanaşıyor

Antalya Limanı’na ilk kruvaziyer gemisi 15 Mart’ta yanaşıyor.Alman bayraklı Deutschland isimli yolcu gemisi ile seyahat...

Antalya Limanı’na ilk kruvaziyer gemisi 15 Mart’ta yanaşıyor.

Alman bayraklı Deutschland isimli yolcu gemisi ile seyahat eden 550 turist de Antalya’nın dünyaca ünlü turistik merkezlerini ziyaret edecek. Bu sene cruise sezonu açısından bereketli bir yıl geçirecek olan Global Liman İşletmelerine ait Antalya Limanı’nın öngürüsünün bu sezonu 100 geminin üzerinde kapatmak olduğu bildirildi.Yoğun pazarlama faaliyetleri sonu gemi sayısında ise yüzde 60’lık bir büyüme gerçekleştirmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Kruvaziyer turistin normal turiste oranla üç kat fazla harcama yaptığı ifade edilirken, normal bir turistin harcamasının günlük ortalama 48 dolar, transit kruvaziyer turistin harcamasının 120 dolar, indi bindi yapan turistin harcamasının ise 150 dolar olduğu belirtildi.Turist harcamasına ek olarak tayfaların ortalama 70 dolar harcamaları olduğu hatırlatılırken, bunun her kesimden esnafa ekstra katkı sağladığı kaydedildi.

Antalya Limanı Port Akdeniz’in hem yük terminali, hem de yolcu terminali olarak Antalya şehrine ve Türkiye’ye ekonomik katkıları giderek büyüyeceği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: