Antalya, on bir ayın sultanı Ramazan’a hazır

Antalya on bir ayın sultanı Ramazan’a hazırlandı. Şehirdeki yerel yönetimler her yıl olduğu gibi bu...

Antalya on bir ayın sultanı Ramazan’a hazırlandı. Şehirdeki yerel yönetimler her yıl olduğu gibi bu sene de bir dizi Ramazan etkinliği düzenledi. Ramazan boyunca Antalya’daki yerel yönetimler 25 bin insana sıcak yemek hizmeti verecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllardakinden farklı olarak bu sene Ramazan çadırı kurmayacak. Bunun yerine 15 mahallede sofralar kurularak her gün bin kişiye iftar verilecek. Ayrıca her gün bin 500 ihtiyaç sahibinin evine sıcak yemek götürülecek. Kadir Gecesi ise Kapalı Yol Khan Otel önünde iftar sofrası kurulacak. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ihtiyacı olan vatandaşlara bayram paketi de dağıtacak.
Ramazan’ın ilk iftar sofrası Karaalioğlu Parkı girişindeki Aslanlı Yol’da kurulacak. Ardından Döşemealtı Kapalı Pazarı, Kepezaltı-Santral Kapalı Pazarı, Varsak Kapalı Pazarı, Dokuma Cumartesi Kapalı Pazarı, Aksu Expo Center önü, Cumhuriyet Mahallesi Çarşamba Kapalı Pazarı, Çağlayan Mahallesi Lara Kapalı Pazarı, Teomanpaşa Kapalı Pazarı, Konyaaltı Siteler Mahallesi Kapalı Pazarı, Çamlıbel Aile Danışma Merkezi önü, Beldibi Sahili’nde iftar sofraları oluşturulacak.

Reklam
Reklam

KEPEZ VE DÖŞEMEALTI İFTAR ÇADIRI KURUYOR
Merkez ilçelerden Kepez ve Döşemealtı’nda belediyeler tarafından geçmiş senelerde olduğu gibi yine iftar çadırları kurulacak. Kepez Belediyesi’nin şenlik alanındaki çadırında bin 250, Döşemealtı Belediyesi’nin Yeniköy Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanında kuracağı çadırda bin kişiye iftar verilecek.
Kepez Belediyesi ayrıca her gün 250 ihtiyaç sahibinin evine sıcak yemek ulaştıracak. Döşemealtı Belediye de ayrıca ihtiyacı olan ailelere bir ay yetecek kadar erzak yardımı yapacak.

MURATPAŞA YEMEK DAĞITACAK
Muratpaşa Belediyesi Aşevi, Ramazan boyunca günde 20 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki merkez aşevinin yanı sıra Doğuyaka, Mehmetçik, Yeşildere, Gebizli, Sinan ve Haşim İşcan Mahalleleri’nde de dağıtım noktaları kurulacak. Ayrıca hasta ve yaşlılardan oluşan 400 aileye iftar yemeği ulaştırılacak.
Aksu Belediyesi de Ramazan boyunca 2 bin aileye bir ay yetecek kadar kuru gıda yardımında bulunacak.

BÜYÜKŞEHİR, KEPEZ VE KONYAALTI ŞENLİK DE DÜZENLİYOR
Antalya’da Büyükşehir, Kepez ve Konyaaltı belediyeleri tarafından Ramazan şenlikleri de düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenliği 1-28 Ağustos tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ramazan Şenliği’nde ünlü sanatçılar konser verecek.
Şenlik alanı Karaalioğlu Park’ında bu yıl alışveriş ve gıda stantları kurulmayacak, sadece tanıtım stantları yer alacak. Ayrıca tiyatro, dans gösterileri, fasıl, yöresel geceler, geleneksel Ramazan eğlenceleri düzenlenecek.
Kepez Belediyesi Ramazan Şenliği, Kepez Belediyesi Spor Tesisleri’nin bulunduğu alanda oluşturulacak. Kepez Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği şenlikte Antalyalılar kültürel ve sanatsal etkinliklere doyacak. Şenlik alanında alışveriş stantları da kurulacak. Nostaljik Türk evlerinin bulunacağı alandaki Ramazan etkinlikleri kapsamında 6 Ağustos Cumartesi Ayna grubu, 13 Ağustos Cumartesi Şükriye Tutkun, 20 Ağustos Cumartesi Nuray Hafiftaş, 27 Ağustos Cumartesi ise Uğur Işılak sahne alacak.
Konyaaltı Belediyesi ise Konyaaltı Kent Meydanı'nda kurulacak çadırda Ramazan Festivali düzenleyecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz