Antalya Polisi, 247 Kilo 292 Gram Kubar Esrar Maddesi Ele Geçirdi

Antalya'nın Aksu ilçesinde 247 kilo 292 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi. Emniyet Müdürü Mustafa...

Antalya'nın Aksu ilçesinde 247 kilo 292 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, uyuşturucuyla mücadelenin artarak devam edeceğini söyledi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, son yıllarda operasyonel çalışmalara ağırlık verdi. Ekipler, ihbarlar üzerine arama çalışmalarına da devam ediyor. Son olarak vatandaşın ihbarı üzerine bir araçta Aksu ilçesi girişinde arama yapan polis, narkotik köpeği Kortes’in de desteği ile 247 kilo 292 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi. Doğu illerinden temin ettikleri tespit edilen uyuşturucu maddeyi Antalya’daki torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına pazarlayacakları belirlenen M.P. ve S.Ö. polis tarafından gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Elde edilen esrar maddesi, Antalya narkotik polisinin bugüne kadar tek seferde yakaladığı en yüksek rakam. İstatistiklere göre, 2009 yılında 586, 2010’da 267, 2011’de 456, 2012’nin ilk 10 ayında bin 464 kilo 660 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Operasyon hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, elde edilen esrar maddesinin Antalya'da bugüne kadar yakalanan en yüksek rakam olduğunu söyledi. M.P. ve S.Ö. isimli şahısların başka illerde elde ettiği uyuşturucu maddeyi torbacı olarak tabir edilen kişilere pazarlamak istediklerini söyleyen Sağlam, esrar maddesini duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine zanlıları yakaladıklarını belirtti.

Aksu ilçesinde durdurulan araçta arama yapıldığını anlatan Sağlam, “Narkotik köpeğimizin de tepki vermesi üzerine tespit etmiş olduk. Gerek kendi gençliğimizin gerek dışarıdan gelen diğer ülkelerden gelen hemşehrilerimizin gençliğini, insanlığını korumak amacıyla bu mücadeleyi bundan sonra da git gide yükselteceğiz ve bunlara meydan vermeyeceğiz. İki şüphelisini de aldık, bugün adliyeye gönderdik. Daha önceki yıllardaki rakamları da çıkarttık. Bu yıl 810 olay var ve bin 556 kişi yakalanıyor, 387 kişi tutuklandı. Diğer yıllarla kıyasladığımız zaman 2009 yılında 586 kilo yaklaşık, 2010 yılında 267 kilo, 2011 yılında 456 kilo, 2012 yılının 10 ayında henüz bin 464 kilo 660 gram esrar maddesi ele geçirilmiş. Çıtayı sürekli yükseltelim diye hedef koymuşlar ama hedefi geçmişler. Gerek bu ilimizde bu işi yapan şahıslarla, suçlarla suçluyla mücadelemiz devam edecek. Hem bir kısım sosyal projelerle de suça itilen ailelerin çocuklarıyla da ilgileneceğiz. Şahısları da sosyal projelerle bu bataklıktan kurtarabilir miyiz? Bunlar bizim evlatlarımız. Hiç bir evladımızı hiçbir, insanı kaybetmeye tahammül etmeye niyetimiz yok. Bu işi yapanlara akıllarını başlarına alsınlar kendilerine başka geçim yolları arasınlar. Çünkü biz bunlara meydan vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sağlam, elde edilen esrar maddesinin satış fiyatının 3 milyon lira olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: