Antalya Polisi Tebdili Kıyafetle Trafik Kontrolü Yapacak

Antalya’da turizm sezonunun başlamasıyla birlikte polisin tebdili kıyafetle trafik kontrolü yapacağı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden...

Antalya’da turizm sezonunun başlamasıyla birlikte polisin tebdili kıyafetle trafik kontrolü yapacağı bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; trafikte sivil denetimleri arttıracak. Antalya Emniyet Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı ilçe bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri sorumluluk güzergâhlarında, denetimlerin etkinliğini arttırabilmek ve sürücülere sabit uygulama noktalarında değil yolun her bölgesinde denetlenebileceği algısını verebilmek için sivil personelle denetlemelerine ağırlık verecek.

Reklam
Reklam

Her yıl 15 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin geldiği Antalya’da, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte araçların karıştığı trafik kazalarını en aza indirmesi hedefleniyor. Antalya polisi, sivil trafik görevlileri tarafından kazaların yoğun olduğu noktalarda, sivil ekip otosuyla hareket halinde, sivil bir otobüs içinde kural ihlali yapan turizm araçları, şehirlerarası yolcu otobüsleri, okul servis araçları ve oto sürücülerine yönelik haberli, habersiz denetim başlattı.

Kural ihlali yapan sürücülerin ‘yakalanma riski algısını arttırmak’ amacıyla, şehirlerarası otobüslere yolcu gibi binerek hem otobüs şoförlerini, hem de güzergâhta seyreden diğer kural ihlali yapan sürücüleri etkin olarak denetlemeyi hedefliyor. Bu doğrultuda özellikle, güzergâhlarda bulunan ışıklı kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yapan ve kavşaklardaki trafik kurallarına uymayan, seyir halinde iken cep telefonu ile görüşen, karayolunda hatalı sollama ve şerit ihlali yaptıkları tespit edilen sürücülere yönelik sivil denetimlere ağırlık veriliyor.

Reklam
Reklam

2013 yılında sivil trafik görevlileri tarafından; 159 sürücüye hatalı sollama, bin 422 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 457 sürücüye emniyet kemeri kullanmamak, 892 sürücüye seyir halinde cep telefonu ile görüşmek ve 235 sürücü ise diğer trafik kural ihlalleri olmak üzere toplam 3 bin 165 sürücü ihbar edildi. Bu sürücülerden toplam 2 bin 792’sine Karayolları Trafik Kanunu’na göre çeşitli maddelerden cezai işlemler uygulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: