Antalya Sahip Çıkmadı, Olimpiyat Oyuncularını Başka Iller Kaptı

Londra 2012 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek Antalyalı sporcuların tamamının başka illerdeki kulüplerin sporcusu olduğu ortaya...

Londra 2012 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek Antalyalı sporcuların tamamının başka illerdeki kulüplerin sporcusu olduğu ortaya çıktı. Antalyalı sporcuların, memleketlerinde kendilerine sahip çıkılmadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe, İller Bankası, Üsküdar Belediyesi gibi kulüpler adına yarıştığı öğrenildi.

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 19. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü’nde yapıldı. Emniyet birimleri, kamu kurumlarının temsilcileri, Medical Park Antalyaspor yöneticileri, spor dünyasının ve taraftar derneklerinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda 2011-2012 sezonunun değerlendirmesi yapıldı.

Reklam
Reklam

2012-2013 sezonuna ilişkin yapılacaklar, dilek ve temenniler paylaşıldı. Medical Park Antalyaspor’un yeni sezonda maçlarını oynayacağı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’yla ilgili gelişmeler ve düzenlemeler de kurul üyeleriyle paylaşıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Medical Park Antalyaspor ile jandarma kurul üyelerine çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Küçükgüngör sunumunda Londra 2012 Olimpiyatları’na da değindi. Türkiye’nin olimpiyat kafilesinde 5 Antalyalı sporcu yer aldığına değinen Küçükgüngör, ancak bu sporcuların tamamının başka şehirlerdeki spor kulüplerinin sporcusu olduğunu söyledi. Küçükgüngör, Antalyalı sporcuların maddi sıkıntılar nedeniyle başka şehirlerdeki kulüpleri tercih ettiğini dile getirdi.

Bu durumun kabul edilebilir olmadığını ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, Antalya’daki spor kulüplerinin kendi sporcularına sahip çıkmalarını istedi. Altıparmak, “Gençlerimizi kazanmamız lazım. Burada belediyelerimize büyük iş düşüyor. Madem spor kulüpleri var, onları sahiplenmeleri lazım.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Antalya neresi İzmir neresi. İzmir’deki kulüp buradaki çocuğu destekliyor, kendini temsil ettiriyor, ondan sonra ‘sporcumuz derece aldı’ diyor. Bu hakikaten üzücü bir şey. Mutlaka Antalya’nın kendi çocuğuna sahip çıkması lazım. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız, kulüpler bu konu üzerine çalışsın. Diğer kurumlar da gayret göstersin. Ne yapabiliriz, çözüm bulmaya çalışalım.”

Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları’na değişik branşlarda 114 sporcuyla katılıyor. Bu sporcuların beşini Antalyalılar temsil ediyor. Antalyalı sporculardan; Fenerbahçeli Nimet Karakuş ile Üsküdar Belediyesporlu Aslı Çakır atletizm, İller Bankası’ndan Nur Tatar tekvando, İzmir Büyükşehir Belediyespor’dan Begül Löklüoğlu tekvando branşlarında yarışacak.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR İLK HAFTA MAÇLARINI DEPLASMANDA OYNAYABİLİR

Öte yandan toplantıya katılan Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, bu sezon maçlarını oynayacakları Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’ndaki çalışmaların yetişmemesi halinde ilk maçlarını deplasmanda oynamayı teklif edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İlk hafta Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Başkan Akıncıoğlu, “Stadımız ikinci hafta oynanacak Kayserispor maçına yetişmeyebilir. Bu durumda rakibimizle deplasmanda oynama teklifinde bulunacağız. Üçüncü hafta da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacağız. 16 Eylül’de evimizde Galatasaray maçı var. Bu tarihe kadar her şeyin tamamlanacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz