Antalya Serbest Bölge’den 3 bin 300 kişiye istihdam

Antalya Serbest Bölge İşletmeciliği AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, bölgede 3 bin 300 kişinin...

Antalya Serbest Bölge İşletmeciliği AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, bölgede 3 bin 300 kişinin istihdam edildiğini belirterek, “Geçen sene bu rakam 2 bin 700 idi. Geçen yıla göre 600 kişilik bir artış var. Bu artışın en büyük nedeni medikal ve yat sektörü.” dedi.
Bir TV programına katılan Gürses, Antalya Serbest Bölge’de 104 firmanın bulunduğunu kaydetti. Bu firmaların çoğunluğunun yat sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Gürses, serbest bölgenin ticaret hacminin 2011 yılında yüzde 2 artarak 731 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Serbest bölgenin en önemli faaliyet alanı olan yat sektöründe nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Gürses, özellikle laminasyon, ahşap işçiliği, tesisat işçiliği alanlarında nitelikli çalışana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Nitelikli eleman yetiştirmek için serbest bölge olarak eğitimler düzenlediklerini aktaran Gürses, bu çerçevede ATSO ile yapılan ‘Yelkenler Fora Projesi’nin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.
Antalya Serbest Bölgesi’nin Türkiye’de öne çıkan serbest bölgelerin başında geldiğini dile getiren Zeki Gürses, şunları kaydetti: “Antalya Serbest Bölgesi ticaret hacmi olarak Türkiye’de 8. sırada bulunuyor. Ama istihdamda 4. sırada yer alıyor. Çünkü üretim ağırlıklı bir serbest bölgeyiz. İstihdamı artırırsan ülke ekonomisine katkın o kadar büyür. Bu anlamda iyi bir yerdeyiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz