Antalya Üniversitesi, ünlü dövüş ustası Samuel Kwok'u konuk etti

Önümüzdeki eylül ayında açılacak Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), dünyaca ünlü Wing-Chun Ustası Samuel Kwok'u misafir...

Önümüzdeki eylül ayında açılacak Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), dünyaca ünlü Wing-Chun Ustası Samuel Kwok'u misafir etti.

Çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Kwok, Antalya Rixos Downtown Hotel'de Çin yakın dövüş sanatlarında Wing-Chun ve Chi-Gong hakkında seminer verdi. İp Man Wing-Chun Birliği'nin Türkiye ve Doğu Avrupa temsilcisi ve kıdemli eğitmenlerinden birisi olan Uluslararası Antalya Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat Kaplan'ın daveti üzerine Antalya’ya gelen Kwok, Bruce Lee'nin de ustası olan ünlü Çinli usta İp Man'ın iki oğlu İp Chun ve İp Ching'in birinci dereceden öğrencisi.

Reklam
Reklam

İp Man Wing-Chun Samuel Kwok Savaş Sanatları Birliği, halen dünyadaki en geniş savaş sanatları birliklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Avrupa, Amerika, Güney Afrika, Avustralya ve Türkiye'ye kadar uzanan geniş bir coğrafyaya yayılan öğrencileriyle uluslararası bir kimliğe ulaşan birlik, geleneksel Wing-Chun prensiplerine sadık kalmaya özen göstererek tasarlanan eğitim müfredatıyla dikkat çekiyor.

Öğrencilerinden Leo Au Yeung ile birlikte son yıllarda beğeniyle izlenen İp Man filmlerinin dövüş koreografilerini de yapan Kwok, 1998 yılında Manchester Üniversitesi tarafından savaş sanatlarının tanıtımı ve geliştirilmesine katkılarından dolayı onursal akademik ünvana layık görüldü.

Wing-Chun, Güney Çin bölgesine ait bir yakın mesafe dövüş sanatı olarak biliniyor. İnsan vücudunun doğal yapısındaki mükemmelliği kullanmaya dayanan, ekonomik, etkili hareketlerden oluşan, netice merkezli bir dövüş sistemi olan Wing-Chun, estetiği ve sürati birleştiren bir dövüş sanatı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz