Antalya Valisi Altıparmak'tan Ramazan Uyarısı

Antalya Valilisi Ahmet Altıparmak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, varlıklı kişiler ve meslek kuruluşları üyelerinin sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmak

Antalya Valilisi Ahmet Altıparmak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, varlıklı kişiler ve meslek kuruluşları üyelerinin sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmak yerine, ihtiyaç sahipleriyle bir araya gelmelerini istedi.

Antalya Valisi Altıparmak, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhların güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu, manevi duyguların canlılık kazandığı bir ay olduğunu hatırlattı.

Altıparmak, Ramazan ayında vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluş üst yöneticilerinin, birlik ve beraberlik anlayışını artırma, sevgi ve hoşgörünün sosyal yardımlaşma ve dayanışma içinde geliştirilmesine katkı göstereceğine inancını vurguladı.

Reklam
Reklam

Ramazan ayı boyunca hastane, cezaevi, huzur evi, yetiştirme yurdu ve çocuk yuvalarının ziyaret edileceğine değinen Altıparmak, ihtiyaç sahibi, öksüz, yetim, gazi ve şehit aileleri ile hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesinin de esas alınacağını bildirdi.

Vali Altıparmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarının sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmaları ile varlıklı kişiler ve diğer meslek kuruluşlarının kendi aralarında, birbirlerine yönelik olarak verdikleri iftar davetlerinden uzaklaşılması halinde, ihtiyaç sahibi, öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir ve fukaraların iftar sofralarında buluşturulmalarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi bakımından daha faydalı olabileceği değerledirilmektedir."

Altıparmak, il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Ramazan ayı boyunca zor durumdaki vatandaşlara yardımlarını etkili, sürekli ve yaygın hale getireceklerine dikkati çekti. Ekonomik durumu iyi olup hayır yapmak isteyenlerin imkanlarının da birleştirileceğini kaydeden Vali Altıparmak, açıklamasında, "Fakir fukaranın iftardan yararlanması için uygun mahallerde aşevleri veya benzeri yerlerin kurulması imkanları araştırılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Altıparmak, Ramazan ayının anlam ve önemi içinde gereken hassasiyetin her kademede gösterilmesini istedi.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: