Antalya Valisi Öztürk’ten Dayak Açıklaması

Antalya’da valisi Sebahattin Öztürk, kameralara yansıyan polis şiddetine ilişkin, “Bu olayları hoş karşılamamız mümkün değil....

Antalya’da valisi Sebahattin Öztürk, kameralara yansıyan polis şiddetine ilişkin, “Bu olayları hoş karşılamamız mümkün değil. Bu tür olaylar tüm Emniyeti temsil etmez. Emniyet personelimizin yüzde 99’u bu tür olaylarda sağduyulu” dedi.

Vali Öztürk, Antalya’da 2 Haziran da Gezi protestosu sırasında elleri sopalı, taşlı yüz kişilik grubun valilik binasına saldırmasının ardından bir otoparkın giren 3 gence uygulanan şiddetin kameralara yansımasıyla ortaya çıkan görüntüleri hiçbir zaman tasvip etmediğini söyledi. Bu tür olayların tüm emniyeti kapsamadığını belirten Vali Öztürk, “Antalya emniyetimiz bu olaylarda sürekli sağ duyulu davranmıştır. Benim görevde olmadığım 2 Haziran tarihinde olan olayların öncesinde grup valilik binasına saldırmıştır. Olayların devamında istenmeyen bir olay yaşanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Emniyet personelinin yüzde 99’unun sağduyulu olduğunu belirten Vali Öztürk, “Bu olayları hoş karşılamamız mümkün değil. Yasaların ve hukuk düzeninin öngörmediği himaye etmediği bir şeyi hoş görmemiz asla mümkün değildir. Daha önce eli sopalı polisler ve gözüne kapsül isabet eden genç ile ilgili soruşturmayı yürüten müfettişlerin bu konuyu da incelemesini istedik. Bu tür olayları sonlandırmak için sürekli eğitimler veriliyor. Kalabalık bir teşkilat içerisinde maalesef bu tür şeyler olabiliyor. Bazen istemediğimiz şeyler olabiliyor. Eğitim noksanlığı olabilir, bazı alışkanlıkların devam etmesi olarak algılanabilir. Eskiden bu olaylar sık rastlanırdı, şimdi görünmeyen yerlerde olmuş olabilir, zaten olmuş görünüyor. Onunla ilgili gereken şeyler yapılacak. Polis sağ duyulu olmalı” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: