Antalya'da 1 Mayıs Kutlamalarında Arbede

Antalya'da, 1 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde yapılan kutlamalar sırasında, üzerini aratmak istemeyen Barış ve Demokrasi Partililer...

Antalya'da, 1 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde yapılan kutlamalar sırasında, üzerini aratmak istemeyen Barış ve Demokrasi Partililer (BDP) ile polis arasında arbede yaşandı. Bir polisin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda, bir eylemci ile ayağına bariyer düşen bir bayan polis hafif yaralandı, bir polis baygınlık geçirdi.

Antalya'da 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Konyaaltı Caddesi üzerindeki Atatürk Parkında düzenlenen etkinlik polisin müdahalesine sahne oldu. Giriş kontrol noktasında üzerlerini aratmak istemeyen BDP'lilere polis müdahale etti. Biber gazıyla dağıtılan grubun yatıştırılıp alana alınmasının ardından yine üzerlerini aratmadan alana girmek isteyen Dev-Lis grubu ile polis arasında ikinci kez arbede yaşandı. Yaşanan arbedede eylemcilerden birinin tekme darbesiyle bir polis hafif yaralanırken, ayağına bariyer düşen bir bayan polis memuru ile bir eylemci hafif yaralandı. Olaylarda bir eylemci gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Bu sırada alana giren BDP'li grubun terör örgütü elebaşısı lehine Kürtçe ve Türkçe sloganlar atması üzerine alanda bulunan Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) tepki gösterdi. Türk bayrakları açarak grubu protesto eden CHP'liler ile BDP'liler arasında arbede yaşandı. Ellerindeki pet şişeleri ve bayrakları birbirine atan iki grup arasındaki arbedenin ardından CHP, olayları protesto ederek alandan ayrıldı. Grupların yatıştırılmasının ardından etkinlik kaldığı yerden devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: