Antalya’da 1. Türk İslam Sanatları Sergisi açılıyor

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Derneği tarafından 21 Ekim 2011’de, ‘1. Türk İslâm...

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Derneği tarafından 21 Ekim 2011’de, ‘1. Türk İslâm Sanatları Sergisi’ düzenleniyor.
Rixos Downtown Otel’de 30 Ekim’e kadar gezilebilecek sergide birçoğu uluslararası üne sahip 50 sanatçının eserleri sanatseverlerle buluşacak. Sergi sırasında bazı usta sanatçılar, Türk İslam sanatının değişik alanlarıyla ilgili sunumlar yapacak ve uygulamalı etkinlikler düzenleyecek.
Sergiyle ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, “Sergimizde tarih içinde oluşturulmuş yeni üslûplarıyla hat sanatına, en köklü süsleme sanatlarımızdan biri olan tezhibe, geleneksel Türk sanatlarından olan minyatüre, Türkistan menşeli ebrûya ve Türklere özgü deri ve kâğıt oymacılığı sanatı olan katı’a dair sadece göz alıcı değil aynı zamanda tefekküre yani bizi kendi gerçekliğimize davet eden eserleri bulacaksınız.” dedi.
Yaman, serginin ilahiyat fakülteleri tarihinde bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz