Antalya'da 236 Fahri Trafik Müfettişi Görevine Başladı

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kentte geçen yıl meydana gelen 5 bin 934 trafik kazasında 117 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kentte geçen yıl meydana gelen 5 bin 934 trafik kazasında 117 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Antalya'da, Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde belirtilen şartlara uyan 236 gönüllü müfettiş adayı, 24-28 Haziran tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde verilen 20 saatlik eğitimin sonucunda fahri trafik müfettişi olmaya hak kazandı. Fahri trafik müfettişlerine belgeleri, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın katılımlarıyla gerçekleşen törende teslim edildi. Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada, ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan trafik ve trafik güvenliği sorununun, kültür ve turizm kenti Antalya için de öncelikli olduğunu vurguladı. Sadece trafik polisinin aldığı tedbir ve düzenlemelerle trafik sorununu çözmenin mümkün olmadığını dile getiren Sağlam, "Mayıs ayı itibarıyla il genelinde 812 bin 656 adet tescilli araç bulunmaktadır. 2012 yılı içerisinde meydana gelen 5 bin 934 trafik kazasında 117 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralanmalı ve ölümlü kazaların istatistiğine bakıldığında, Antalya'nın Türkiye genelinde 3'üncü sırayı alması memnun edici bir durum değildir. Bu bakımdan fahri trafik müfettişleri, trafik kazalarının azaltılması yönünde çok önemli ve özveri gerektiren bir görev üstlenmektedirler" dedi. Fahri trafik müfettişlerinin görevlerini yaparken adil olmaları, duygularıyla değil vicdanlarıyla hareket etmeleri gerektiğine işaret eden Sağlam, fahri trafik müfettişlerinin yapacakları çalışmalar sayesinde sürücülere "her zaman ve her yerde denetleniyorum" hissini vererek Antalya'daki trafik kural ihlallerini en alt seviyelere çekeceklere inandığını ifade etti. Toplantıda kentte trafikle ilgili yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında de bilgi verildi. Sunumda son olarak olmaya hak kazanan 236 yeni müfettiş ile Antalya'da toplam bin 332 fahri trafik müfettişinin görev yaptığı bildirildi. Türkiye'de her yıl meydana gelen trafik kazalarında ortalama 8 bin kişinin hayatını kaybettiği, 200 bin kişinin de hayatları boyunca taşıyacakları izlere sebep olan yaralanmalara maruz kaldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: