Antalya'da 2B Başvuruları 75 Bine Yaklaşıyor

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya'da 2B arazileriyle ilgili başvuruların 72 bine ulaştığını, kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ise toplam 82 bin

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya'da 2B arazileriyle ilgili başvuruların 72 bine ulaştığını, kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ise toplam 82 bin 699 kullanıcının bulunduğunu belirtti.

Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre 2B başvurusunda bulunulan iller arasında ilk sırada bulunduğunu bildirdi. 2B arazilerinde hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusu tarihinin 28 Ocak 2013'e kadar uzatıldığını hatırlatan Mat, şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Satın alma başvurusunda bulunmasına rağmen başvuru bedellerini yatırmayan vatandaşların başvurularının geçerli sayılabilmesi için, başvuru bedellerini 28 Ocak 2013'e kadar yatırmaları, bugüne kadar başvuruda bulunmayan vatandaşların ise süre sonuna kadar bir an önce başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Belirlenen tarihe kadar başvurularını tamamlayan hak sahiplerine peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satış yapılacağına değinen Mat, ayrıca son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin de satış bedelinden düşüleceğini belirtti.

Hidayet Mat, 2B arazileriyle ilgili, "@antalyada2b" twitter adresi, antalyadefterdarligi@yahoo.com e-mail adresi ve 0 242 238 65 02 numaralı danışma hattından bilgi alınabileceğini kaydetti.

Muhabir: Yunus İçen / Bekir Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: