Antalya'da 3-8 yaş grubu çocuklar için sanat şenliği düzenleniyor

Antalya’da eğitim gören 03-08 yaş arası çocuklar için ‘Değerler Eğitimi, Kültür ve Bilim Şenliği’ düzenleniyor....

Antalya’da eğitim gören 03-08 yaş arası çocuklar için ‘Değerler Eğitimi, Kültür ve Bilim Şenliği’ düzenleniyor. Konyaaltı Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ile Konyaaltı Kent Konseyi Toplum ve Aile Topluluğu işbirliğiyle gerçekleşen organizasyon kapsamında Konyaaltı Kent Meydanı’nda çadırlar kuruldu.

Söz konusu etkinliklerle Antalya’da eğitim gören 03-08 yaş arası çocukların sosyal değerlere duyarlılığını erken dönemden itibaren kazandırılması amaçlanıyor. Organizasyon kapsamında kurulan çadırlarda unutulmaz mizah karakterleri, çocuk haklarına saygı, bilim ve teknolojik gelişmelerin günlük yaşamda kullanımı, çevre ve doğaya duyarlılık gibi temalar işleniyor. Keloğlan, Nasrettin Hoca ve Hacivat Karagöz oyunlarının sergilendiği çadırlarda çocuklar geçmişle buluşma imkânı yakalıyor.

Reklam
Reklam

Meydanda kurulan çadırlardaki çocuklarla ilgilenen Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin, “Bizi biz yapan ve küreselleşen bu dünyada bizi diğerlerinden ayıran daha zengin kılan bu değerlerimizi geliştirme, onlara sahip çıkma o denli önemli ki. Bunları çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara aktarma yolunda bu etkinliği bu nedenle çok önemsiyorum. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz