Antalya'da 400 bin öğrenci ders başı yaptı, ulaşım felç oldu

Antalya şehir içi ulaşım sisteminde yaşanan sıkıntılar okulların açılmasıyla birlikte katlandı. Yaklaşık 400 bin öğrencinin...

Antalya şehir içi ulaşım sisteminde yaşanan sıkıntılar okulların açılmasıyla birlikte katlandı. Yaklaşık 400 bin öğrencinin ders başı yapmasıyla toplu ulaşım yetersiz kaldı. ‘Ulaşımda yeni dönem’ sloganıyla 20 Ağustos’ta yapılan düzenlemeyle birçok güzergah iptal edildiği için öğrenciler okullarına ulaşmakta zorluk çekti. En ciddi sıkıntı aktarmalı hatlarda yaşandı. Birçok veli öğrencisini özel aracıyla okula götürdü. Toplu ulaşımı kullananlar ise tramvay, minibüs ve halk otobüsleri yetersiz kaldığı için ya yürüdü ya da taksileri tercih etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin okulların kapalı olduğu ağustos ayında uygulamaya başladığı yeni ulaşım sistemi, ders yılının başlamasıyla yeni sorunları da beraberinde getirdi. Okulların açıldığı ilk gün ulaşımda büyük sıkıntılar yaşandı. Sıkıntının temelinin yeni ulaşım sistemi nedeniyle değişen ya da iptal edilen hatlar oluşturdu. Yeni sistemden en fazla mağduriyet yaşayanlar ise daha önce okuluna tek araçla gidebilen, ancak şimdi aktarma yapmak zorunda kalan öğrenciler oldu. Birçok öğrenci duraklarda binebileceği bir toplu ulaşım aracı bulmaya çabaladı. Otobüs ve minibüslerin çoğu ise duraklara bile uğramadan yoluna devam etti.
Okulların ilk günü veliler yaşanan sıkıntı nedeniyle öğrencilerini rahat etmeleri için kendi hususi araçlarıyla okula taşıdı. Ancak onda da sıkışan trafikle karşılaştı. Araç yoğunluğuna servislerin de eklenmesiyle trafik arap saçına döndü. Antalyalılar uzayıp giden araç kuyruklarında okullara ve iş yerlerine gecikmeli ulaşabildi.

Reklam
Reklam

"YARIM SAATLİK İŞ 1,5 SAATTE BİTTİ"
Yıllardır okulu servisi yapan Salih Gale okulların açılmasıyla birlikte trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Toplu ulaşım araçları yetersiz kalınca vatandaşın trafiğe kendi arcıyla çıktığını belirten Gale, “Saat 9.00’da Sanayi Kavşağı’ndan B. Onat’a tam yarım saatte gidebildi.” dedi. Gale, geçmiş yıllarda en fazla 40 dakika süren öğrenci servisini bugün 1,5 saatte tamamlayabilmekten yakındı.

"VATANDAŞ İŞİNE GECİKTİ"
Antalya trafiğindeki karmaşa sadece öğrencileri etkilemedi. Çalışanlar da haftanın ilk günü işlerine geç kaldı. Güzeloba’daki evinden şehir merkezindeki iş yerine ulaşmakta güçlük çektiğini anlatan İsmail Karaman, "Hafta sonuna kadar evimden iş yerime otobüsle yarım saat içinde ulaşabiliyordum. Ancak bugün bir saat 15 dakika sürdü. Toplu ulaşım aracı beklediğim süre içinde 6-7 adet otobüs ve minibüs durağa uğramadan geçti.” dedi. Varsak’ta oturan Mustafa Kısa ise “10 dakika süren mesafeyi bugün 45 dakikada kat edebildim. Yeni ulaşım düzenlemesinden önce en fazla 15 dakika içinde iş yerime varabilirken, 20 Ağustos’tan bu yana süre yarım saatin altına hiç düşmedi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

SOSYAL MEDYADA GÜNÜN KONUSU
Öte yandan bugün Antalya trafiğinde yaşanan sıkıntı sosyal paylaşım sitelerinde de günün konusu oldu. Vatandaşlar tepkilerini facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde dile getirdi. Vatandaşların sosyal ağlarda kaleme aldığı bazı yazılar: "Sabah saat 08.07’de Güzeloba’dan dolmuşa bindik. Saat 09.04, hala yoldayım. Yaparsa hoca yapar. Bravo.”, "Ah garibim öğrenciler. Daha ilk günden beden eğitimi yaptırıyorlar. Koş babam koş.", "Beraber seyahat ettik biz bu yollarda, beraber bekledik karşıdaki durakta, Şimdi eve giderken her aktarmada,her verdiğim extra parada, Bana herşey seni hatırlatıyor hoca", "Rüyamda Akaydın ulaştırma bakanı oluyordu, üstüm açık yattım galiba.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz