Antalya’da batmaya başlayan gemi açıklara doğru çekiliyor

Antalya’nın Demre ilçesi Kekova Üçağız Koyu’nda, bir kuru yük gemisi aldığı darbe sonrası batmaya başladı....

Antalya’nın Demre ilçesi Kekova Üçağız Koyu’nda, bir kuru yük gemisi aldığı darbe sonrası batmaya başladı. Koydan römorklarla uzaklaştırılarak açıklara doğru çekilen geminin büyük bir bölümü battı.
Antalya’nın Dere ilçesi açıklarında, Kamboçya bandıralı 3 bin ton buğday yüklü kuru yük gemisi dün akşam Üçağız Koyu’nda su alarak batmaya başladı. Zorbey isimli Kamboçya bayraklı gemide bulunan 12 kişilik Türk mürettebat Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Zorbey isimli geminin, Rusya’dan yüklediği buğdayı, KKTC Magosa Limanı’na götürdüğü öğrenildi.
İddialara göre, kuru yük gemisinin, hava muhalefeti nedeniyle koya girdiği, bu bölgede bazı kısımların derin olmaması sebebiyle kayalıklara çarpası sonrası geminin batmaya başladığı belirtildi. Koydan römorklarla uzaklaştırılan 110 metre uzunluğundaki kuru yük gemisinin büyük bir bölümü sular altında kaldı. Geminin koyda batmaması için açık denize doğru çekildiği öğrenildi.
Demre Limanı’nda kaptanlık yapan Mehmet Açık, geminin dün akşam batmaya başladığını, büyük bir ihtimal, geminin hava şartlarından dolayı koya sığındığını söyledi. Açık, “Koyda da bazı yerler çok derin olmadığı için kayalıklara çarpmış olabilir.” dedi. Öte yandan, batan gemide yaklaşık 25 ton mazot olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz